Jump to content

Žalba na rješenje o izvedenom stanju


Zadratis2010

Preporučene objave

Poštovani,

Nakon stupanja na snagu zakona o legalizaciji (90/11), podnijeli smo zahtjev za riješenje o izvedenom stanju. Sve je uredno pripremljeno od strane ovlašenog geodeta i isto tako arhitektonskog ureda koji su kuću posnimali/premjerili.

Kuća nije u skladu sa prostornim planom, nije dovoljan razmak sa graničnom parcelom (1m), ali nema inspekcijskog postupka koji se vodio protiv objekta do trenutka predaje zahtjeva za riješenje o izvedenom stanju. Sve provjereno kod referenta u uredu županije koji vodi predmet.

Jedan susjed koji je, nažalost, stranka u postupku, uložio je prigovor kad mu je dostavljeno da se očituje. Njegov argument je da smo preblizu njegove kuće, dok smo stvarno udaljeni ni više ni manje nego 70m! Dakle, riječ je o susjedskoj netrpeljivosti..

Zanima me koje posljedice mogu očekivati od ovog prigovora, koji je pravno neutemeljen, i dali mogu dotičnog susjeda tužiti zbog ometanja postupka, jer je očito da će se postupak vremenski odužiti. Da li postupak preuzima drugostupanjsko tijelo ?

Gdje mogu, u slučaju okončanja postupka u moju korist, zatražiti sudskim putem izmaklu dobit?

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija