Jump to content

Svašta


dadoludi

Preporučene objave

Ovako.Prije jedno 20 dana supruga mi je imala prometnu nezgodu. Vozila je svojom desnom stranom i na ulazu u ulicu dava žmigavac i skreče u desno, odjednom se iza nje stvori auto koji je kroz grad vozio 80 kmh,i pogodi je desni bok.kako je to prasnulo svi susjedi izašli na ulicu tako i ja. Izađem van vidim da supruga nije kriva i pozovem policiju.:svejk: vozačica drugog auta iako je neozljeđena traži da ode sa hitnom..Ulazi u hitnu i uspaničeno odlazi.

policija napravi zapisnik koji ja neslužbeno doznam da je moja supruga kriva.

odlazim u policiju i pričam s nadređenima u prometnoj i kažem poslat ču vam novinare advokate itd.. Jer to što je vozačica honde jedna od rodbine malo jače glave u policiji mene ne zanima zanima me samo pravda.. Na to mi u strahu govore ostavi se novina vidit čemo što se da napraviti. ja odem demonstrativno iz policije.nakon sat vremena mi zvoni mob da mogu li se vratiti na dogovor.Ja opet odem nazad i oni meni daju ponudu da če napisati da su krive pola pola,kao da smo na tržnici.:smijeh: ne mogu biti kriv ako nisam kriv.Što to znači krive 50 50.Ja tu više ništa ne razumjem.:crven: Policisko izvješče još navodno nije službeno gotovo.Buduči da sam prvi put u ovakvoj situaciji i u pravu 100% .Molim nekog da mi kaže što da radim dalje u ovoj državi mita i korupcije!Evo vam šaljem sliku sudara.Supruga je vozila ova BMW a druga strana bila je u ovoj crnoj hondi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro proučite policijski zapisnik, ukoliko imate primjedbi na njega napravite sami svoj, poslikajte sve sud će ga sigurno pregledati, ukoliko ima muljaže vjerovat će vam.

 

Ma koliko vi bili uvjereni u krivicu tog drugog vozača, ja nisam.

 

Jednostavno vam ne vjerujem na riječ.

 

Treba viditi zapisnik, prometnu situaciju, oštećenja na vozilima, dosta toga.

 

Tako će i sud razmišljati.

 

Prijetnjom novinarima ste vjerovatno izazvali podsmjeh ostalih.

 

Ukoliko je netko iz policije pokušao trgovati s vama, izvolite smjesta zvati unutarnju kontrolu u MUP-u jer tome nije mjesto u redovima policije.

 

U protivnom šutite.

 

http://www.mup.hr/UserDocsImages/minstarstvo/kabinet/Uputa%20gradanima%20za%20podnosenje%20predstavki%20i%20prituzbi.pdf

 

Fotografija vam se nije objavila, nju, svoju energiju i dah čuvajte za sud.

 

Ako niste zadovoljni odrađenim, izvolite sami napisati kaznu toj ženi iz Honde.

 

Oštećeni je ovlašteni tužitelj ravnopravan sa policijom, optužni prijedlog jednog od oštećenih je sasvim ozbiljna stvar na koju ni sud ni policija još uvijek nisu naviknuti, jedini koji ima malo više "ravnopravnosti" od ostalih je državno odvjetništvo koje ovdje nije prisutno, dok su svi ostali pred sudom potpuno isti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DSC04052.jpg

Evo još 2 slike pa pogledaj prije udarca u bmw honda je udarila u trotuar.I objasni mi kad sam policiji inzistirao da rade narko test zašto su rekli da nema potrebe.Da se to samo radi kad su mrtvi sakati itd.A imam 10 ak svjedoka.Čak sam dovezao instruktore iz 2 autoškole da se uvjerim da sam u pravu.I ljudi se križaju na tu policisku izjavu.

zašto postoje štop svjetla žmigavci i ostala signalizacija?Vidiš da je pri udarcu u bok pukao od honde hladnjak i da je trag vode ostao kako je odgurala bmw.Znači trebala je zgaziti još 2 pješaka.Pa da onda bude prava šteta. Po čemu sam ja tu u krivu?

DSC04044.jpg

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po primitku prekršajng naloga (iz policije),u zakonskom roku napište žalbu.

predmet će biti upućen prekršajnom sudu .

uz svjedoke predložite i izvođenje dokaza vještačenjem .

 

to povečava troškove ali ako ste uvjereni da supruga nije kriva isplati se .

troškovi će biti vračeni (ali morate sudu postaviti zahtjev za povrat troškova).

 

prema slici moguće je zaključiti da je honda bila parkirana,kao o onaj crveni auto .

potrebna je i slika predhe strane za hondu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali u zapisniku trenutno piše da je vozačica Bmw a kriva zbog nepropisnog skretanja? Mada ja tu živim već 35 godina i svi tu ulazimo tako a i ne postoji znak za zabranjeno skretanje nigdje kao što vidite na slikama.A vozačica honde zbog neprilagođene brzine? odnosno rastojanja! I što s tim kako je kod nas sve moguče ako sud donese odluku krive pola pola ili 70% prema 30% kako su oni meni rekli u policiji:azdaja: tko onda snosi štetu???

Moj advokat kaže nema šanse da ti je žena kriva,ali kako je kod nas sve moguče što onda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupili ste preveliko vozilo po svom ukusu i dali supruzi da manevrira s njim po uskim uličicama, žena je vozila polako, dala se potpuno u lijevu traku i izvršila radnju skretanja u desno prethodno se neuvjerivši da tu radnju može izvršiti bez opasnosti na ostale sudionike u prometu, nije obraćala pažnju na vozilo koje se kretalo desnom kolničkom trakom u istom smjeru, radi čega je i došlo do prometne nesreće.

 

Nije dokaziva brzina, priča od 80 km/sat vam na sudu neće proći.

 

Nije dokaziva droga.

 

Pokazivači smjera nikada nisu dokazivi bez vještačenja niti u žarulji.

 

Tih vaših 10-tak svjedoka sigurno su imali prijavljen prosvjed ili javno okupljanje u policiji, naravno da će te uspjeti to dokazati da su oni tamo bili i da je svih njih 10 gledalo u tom trenutku u tu stranu.

 

Honda uopće nije pretjecala preko trotoara već je udarena od strane BMW-a i potom od strane mnogo težeg BMW-a odbačena u desno od čega su nastale strugotine asfalta i nogostupa.

 

Da je Honda pokupila pješake na nogostupu, po mom mišljenju išla bi kaznena prijava protiv vaše supruge.

 

Dosta toga ovisi o izjavi vozačice Honde, ukoliko ona bude glasila da je normalno vozila svojom stranom, da je vidila plavi BMW zaustavljen u lijevoj prometnoj traci i da je izvršio naglo skretanje u desno kad je došla do njega - imate problem.

 

Možda vam se ne sviđaju svi dobiveni odgovori, lijepo nastavite raspravu smirenim tonom.

 

Ako želite čuti slatkorječivu priču, da ste vi u pravu, da je država korumpirana i slično, odite opet u tog odvjetnika vi ga plaćate da radi što mu vi kažete, a naravno da kasnije posljedice preuzimate samo vi. Usput provjerite njegovo znanje prekršajnog prava, pitajte ga postoji li mogućnost da oštećeni preda optužni prijedlog prekršajnom sudu, ako vas pogleda zbunjenim pogledom - on nema pojma.

 

Da bi se dao kvalitetan savjet treba napraviti uvid u spis, vidjeti i izjavu vozačice Honde.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da puno mudruješ i nisi mi jasan podstavit ču ti samo jedno pitanje a to su štop svijetla i rastojanje qa vidiš da se u ovu ulicu ne može uletiti sa 100 kmh! pa te molim kad si tako pametan da mi to objasniš..A izjava vozačice honde je samo se nešto stvorilo pred menom....i ja sam vidila mrak..Vidim stari da sam sebi nisi jasan pa tako ni meni ni ostalima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Polozaj vozila koji je zatecen nakon ostvarenog medjusobnog kontakta nedaje stvarnu sliku nastanka saobr.nesrece.Ono sto je bitnije,mjesto kontakta vozila,koje se moze odrediti na osnovu rasutih tragova na kolovozu,sto je opcenito trag laka,plastike,zemlje,stakla itd,znaci prilikom samog kontakta na kolovoz sa jednog ili oba vozila spadaju navedene cestice,koje daju dokaz o mjestu kontakta,na osnovu kojeg je sve ostalo vrlo lakse utvrditi,npr.izmjeriti sirinu od mjesta kontakta prema ivicnjaku koji se proteze uz desnu ivicu kolovoza,gledajuci pravac kretanja oba vozila,dobicete slobodnu sirinu kojom se "honda"kretala i utvrditi da li je postojala voznja trotoarom.Druga bitna stvar za utvrdjenje krivice su ostecenja na oba vozila,sto je u ovom slucaju vidljivo da je ostecenje na bmw desna bocna strana,ali vise prema naprijed,gledajuci od sredine vozila(vertikalnog stoka),te su ista ostecenja u vidu paralelnog dubinskog struganja,a ne ostecenja nastala udarcem "dlan od dlan",sto dokazuje da je doslo do iznenadnog pomjeranja udesno vozila bmw,a koji se dotad kretao lijevom stranom.Svaku radnju vozilom u saobracaju, vozac moze da izvede ali se mora prethodno uvjeriti da to cini bez opasnosti po ostale ucesnike u saobracaju.Da su ostecenja bmw na zadnjoj desnoj strani,bilo bi jasno da je radnja skretanja udesno bila u zavrsnoj fazi,te da se isto vozilo nalazilo u takvom polozaju,kojem bi bilo vidno vozacu honde,koji bi blagovremeno mogao smanjiti brzinu kretanja ili izvrsiti radnju obilazenja s lijeve strane.Ostecenja u vidu struganja i zanosenja kao i trag udara u ivicnjak su sva na desnoj strani,sto nedvosmisleno dokazuje da je vozilo honda usljed udara u bmw,odbacena na trotoar.Da se honda kretala trotoarom kako se ovdje navodi,do kontakta vozila nebi ni doslo.U policijskom zapisniku se neiznosi krivica niti je to dopusteno,unosi se opis lica mjesta,nastanak saob.nesrece,ucrtace se skica sa zatecenim polozajem vozila,tragovima a sto ce se sve fiksirati(svezati)mjerama za fiksnu tocku koja je obicno predmet na koji se moze racunati 10-ak godina,na osnovu cega se moze izvrsiti rekonstrukcija..U ovoj saob.nesreci nema mjesta obostranoj krivici,jer je samo jedno vozilo prouzrokovalo istu nesrecu?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je ovoj temi objavljeno nekoliko cudnih stvari,pa se predni post moze nadopuniti.Naime,odvjetnik koji je iznosio misljenje,kako vozilo bmw nema odgovornosti,bi isto tako rekao i za vozilo honda,kad bi se vozac honde obratio navedenom advokatu.U konkretnoj saob.nesreci nepostoje elementi kaznenog djela,pa se stoga nece poduzimati odredjene mjere i radje a koje su inace predvidjene za saob.nezgode u kojoj su nastupile teske tj.povrijede,smrt osobe ili je pricinjena veca materijalna steta.To sta bi bilo da je vozilo honda ostvarilo kontakt sa pjesacima na trotoaru,je vec nesto drugo,ali kako se to nije desilo,tako se ni nemoze odgovarati za nesto sto se moglo desiti,ali sve da je i bilo tako,odgovornost bi bila na onom ko je uzrokovao nastanak saob.nesrece..Razni svjedoci postoje,angazman instruktora,advokata,ali realno gledajuci,sve je to uzaludno,najjaci dokaz je u sluzbenoj radnji koju su policijski sluzbenici poduzeli na licu mjesta saob.nesrece,sto ce biti osnov za utvrdjenje krivice,sto bi bilo najbolje u ovom slucaju da se zavrsi na sudu,jer se pod cudnim okolnostima odvija scenarij,tako prosta saob.nesreca gdje je jasno ko je uzrocnik,a izmislja se nekakva podijeljena odgovornost,sreca pa postoji sud,kojeg nece interesirati ko kakva vozila posjeduje , cime se bavi,i hoce li kakva osoba sa plitkim razmisljanjem odrzati pres pred novinarima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G. Matrix76,

vašu objavu potpisujem u potpunosti, dobili ste bod od mene.

 

G. dadoludi,

mi ovdje pišemo realno, iskreno, bez obzira hoće li se postavljač pitanja naljutiti ili ne, bilo je zahvalnih forumaša, ali i onih nezahvalnih, rame za plakanje se ovdje neće naći, kao ni prostor za iznošenje prostačkih poruka koje sam vam editirao u vaša dva odgovora.

 

Ako ima nešto nejasno po ovom pitanju slobodno nastavite, ako ima nešto po nekom drugom pitanju slobodno otvorite novu temu, ovdje smo na besplatnoj usluzi i vama i brojnim posjetiteljima koji nas gledaju sa tribina, problemi forumaša koji postavljaju pitanja su slični problemima posjetitelja koji nisu objavili svoje pitanje ali im se nešto slično dogodilo, svako pitanje je dobrodošlo.

 

Jednako tako, mi moderatori se brinemo da razina pristojnosti u komunikaciji bude na najvišem nivou, ne ustručavamo se od editiranja i brisanja objava i ne ustručavamo se od zabranjivanja pristupa forumu i brisanja korisničkih računa.

 

Ponovno vas molim da raspravu nastavite smirenim tonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija