Jump to content
SUNRISE08

4 god. nakon rastave trazi svoja prava

Preporučene objave

Prošlo je 4g. od rastave braka mene i bivše,te je ona(neslužbeno)dala naslutiti kako je od mene otišla samo sa osobnim stvarima.

Mene zanima može li nakon toliko vremena pokrenuti nekakav postupak te traziti svoja prava i kolike su šanse da ih i ostvari;naime zivjeli smo u staroj drvenoj trošnoj kući 6g braka te sam ja digao stambeni kredit i kupio kuću u koju smo se uselili i zajedno zivjeli svega mjesec i pola nakon čeg je ona otišla.

hvala na pomoći unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vasa bivsa supruga moze pokrenuti spor za utvrđivanje i podjelu bracne stecevine. To je odvojena tuzba od one za razvod braka tako da ju se u pravilu i pokrece nakon same rastave braka ako tokom iste nije dogovorena podjela imovine. Ti sporovi dugo traju, na to se pripremite. To sto su prosle 4 godine nema veze osim sto moze otezati utvrđivanje stanja i samog podrijetla imovine. U Vasem slucaju bivsa supruga od Vas moze na kraju tog spora dobiti eventualno novcanu naknadu troskova koje je ona imala ulaganjem u tu imovinu za vrijeme trajanja braka, za samu nekretninu se ne morate bojati posto ste Vi nositelj kredita.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

čitam i smijem se ironično kad sam dosao do dijela "bračna stečevina",nazalost nema tu bracne stečevine jer sve što sam stekao stekao sam ja svoijim rukama i radom;nažalost to se teško može dokazati.

Zasto to tvrdim,pa moja bivsa zena je tip osobe koja voli dobiti sve na gotovo,št5a da pričam kad nije imala brige niti sa nabavkom špeceraja u kuću,niti odječom i potrebnim stvarima za dijete,a da ne govorim da nije imala pojma koliki su nam računi i režije.

Jedino što je ona pridonosila jesu kučanski poslovi i "briga" oko naseg djeteta,a nažalost i to se dovodi u pitanje na koji je način to obavljala,

a što se tiče ove kuće koju sam kupio na kredit tu je također uselila na gotovo,čak se nije udostojala doć i čistit i pripremit za uselenje nego su to zajedno samnom obavljale treće osobe....eto žalosno ali istinito,jedino čime sve to dokazati nakon toliko vremena,jer naravno bili smo u braku i sve se vodi kao bračna stečevina

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×