Jump to content

4 god. nakon rastave trazi svoja prava


SUNRISE08

Preporučene objave

Prošlo je 4g. od rastave braka mene i bivše,te je ona(neslužbeno)dala naslutiti kako je od mene otišla samo sa osobnim stvarima.

Mene zanima može li nakon toliko vremena pokrenuti nekakav postupak te traziti svoja prava i kolike su šanse da ih i ostvari;naime zivjeli smo u staroj drvenoj trošnoj kući 6g braka te sam ja digao stambeni kredit i kupio kuću u koju smo se uselili i zajedno zivjeli svega mjesec i pola nakon čeg je ona otišla.

hvala na pomoći unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vasa bivsa supruga moze pokrenuti spor za utvrđivanje i podjelu bracne stecevine. To je odvojena tuzba od one za razvod braka tako da ju se u pravilu i pokrece nakon same rastave braka ako tokom iste nije dogovorena podjela imovine. Ti sporovi dugo traju, na to se pripremite. To sto su prosle 4 godine nema veze osim sto moze otezati utvrđivanje stanja i samog podrijetla imovine. U Vasem slucaju bivsa supruga od Vas moze na kraju tog spora dobiti eventualno novcanu naknadu troskova koje je ona imala ulaganjem u tu imovinu za vrijeme trajanja braka, za samu nekretninu se ne morate bojati posto ste Vi nositelj kredita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

čitam i smijem se ironično kad sam dosao do dijela "bračna stečevina",nazalost nema tu bracne stečevine jer sve što sam stekao stekao sam ja svoijim rukama i radom;nažalost to se teško može dokazati.

Zasto to tvrdim,pa moja bivsa zena je tip osobe koja voli dobiti sve na gotovo,št5a da pričam kad nije imala brige niti sa nabavkom špeceraja u kuću,niti odječom i potrebnim stvarima za dijete,a da ne govorim da nije imala pojma koliki su nam računi i režije.

Jedino što je ona pridonosila jesu kučanski poslovi i "briga" oko naseg djeteta,a nažalost i to se dovodi u pitanje na koji je način to obavljala,

a što se tiče ove kuće koju sam kupio na kredit tu je također uselila na gotovo,čak se nije udostojala doć i čistit i pripremit za uselenje nego su to zajedno samnom obavljale treće osobe....eto žalosno ali istinito,jedino čime sve to dokazati nakon toliko vremena,jer naravno bili smo u braku i sve se vodi kao bračna stečevina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija