Jump to content

nadležnost suda u izvanparničnom postupku o skrbništvu


jasna.popovic

Preporučene objave

majka sam djeteta s posebnim potreba koje ima 11 godina. Od rođenja sam s njim po bolnicama to stacionarno što ambulantno. Otac djeteta nikada nije sudjelovao u ničem vezano za dijete, te nije s njim emocionalno vezan. Nakon preseljenja iz Ploča u Zagreb i nakon što je napokon došlo pitanje alimentacije jer CZSS Ploče nikada nije ustrajao i prisilio oca da plaća pokrenuta je ovrha, te je gospodin pokrenuo zahtjev za skrbništvom i privremenom mjerom i to nakon deset godina što djete nije niti uzdržavao niti sudjelovao u liječenju te emocionalnom razvoju djeteta. Sutkinja u Metkoviću odluči da je nadležan Metković te da vještačenje nad djetetom provede CZSS Zagreb, totalna nebuloza obzirom da ja i dijete imamo prebivalište u Zagrebu. Nakon moje žalbe na njenu odluku o nadležnosti sutkinja donese rješenje da je ipak nadležan Zagreb na što se otac žalio te je spis prebačen ou županijski sud u Dubrovniku. Pošto sam ja imala svu moguću dokumentaciju o djetetovoj dijagnozi te račune puste, zatim nalaze psihologa i samo svjedočenje psoihologa, te obavljenog razgovora s djetetom od strane centra da je dijete emocionalno vezano za mene te da želi živjeti sa menom, sud županijski prihvaća očevu žalbu te proglašava Metković nadležim te da se sve kreće od početka, bez da ja imam pravo žalbe na tu odluku. sada me zanima kome tu nepravilnost rada da prijavim, što da radim jer sam i bjesna i želim datoi sve u javnost???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi mislite da nema nepravilnosti, da dijete koje je s posebnim potrebama i ima prebivaliste u zagrebu i tu ide u skolo a kako glasi zakon nadleznost je prema mjestu prebivalista djeteta, znaci. Po vama je sud donio najbolju odluku za dijete odnosno ispravno je sto sud je donio odluku da ja sa bolesnim djetetom dva dana izostanemo s posla i skole i fiziovjezbi i logopeda i potrosimo dvije tisuce kn jer moramo putovati autom posto ne podnosi autobus da bih se pojavila na rocistu koje traje pola sata plus platit odvjetnicu da ide sa mnom, dok je ocu sud preko puta te samo cijelu dan sjedi u kaficu i boli ga ona stvar i za mene i dijete kao i proteklih deset godina....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,u pravu se nevodi emocijama,sudsku odluku necu uopce da raspravljam,te glede toga sam vas pitao u kojim odredbama vazecih zakona ste utvrdili nepravilnosti u odluci suda,ako ste vec utvrdili,onda imate pravne lijekove po kojima mozete traziti pravdu,

Uopce nisam rekao sta ja mislim,ima li ili nema nepravilnosti,jer je zupanijski sud svoje rekao,samo sam vas upitao!Kad sam rekao da ce sud uzeti u obzir sta je najbolje za dijete,mislio sam na postupak za skrbnistvo.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija