Jump to content

Pisanje presude na pravosudnom ispitu (kazneno pravo)


VladimirS

Preporučene objave

Poštovani kolege kandidati

 

Bio sam u svibnju na pismenom ispitu gdje sam pišući presudu iz kaznenog prava očito u nečemu pogriješio dok sam dobio samo 3 boda.

Da podsjetim one koji nisu bili, optužnica je po čl.173.st.2. KZa teretila X.Y. iz Požege da je u garaži posjedovao (st.1.) i u posudama uzgajao mlade stabljike marihuane (st.2.).

U dokaznom postupku Centar "Ivan Vučetić" je u mladim stabljikama pronašao manje od 0,3% THC pa se to ne smatra indijskom nego industrijskom konopljom.

Na taj način je "otpao" iz optužnice st.2.(proizvodnja), a ostao st.1. (posjedovanje).

Ja sam se u obrazloženju koliko se sjećam više fokusirao na ono što nije kazneno djelo (st.2.) nego na ono što jest (st.1.)

Može li mi netko poslati takvu presudu ili link na e-mail: rebeka.adf@gmail.com ili napisati izreku i obrazloženje kako je trebala izgledati ta presuda.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala kolegice Vanjaaaa, ali gdje da nađem presude suca Mrčele? Bio sam prošle godine 16.lipnja na Pravnom fakultetu u Osijeku slušati suce Mrčelu i Tripala u vezi tada nadolazećeg novog ZKP-a. Ali, tada tamo nije bilo govora o ovome što me sada zanima.

A to su presude u kojima je izmijenjen činjenični opis bez formalne izmjene optužnice od strane državnog odvjetnika (tužitelja).

Gdje čitati i pročitati presude suca Mrčele...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija