Jump to content

cijena građevinske dozvole


anonimno

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Ovisi o zoni i ovisi o veličini objekta. Prije dvije godine građevinsku dozvolu za obiteljsku kuću sa dva stana po 100 kvadrata (prizemlje i potkrovlje) na zoni Granešina (gornja Dubrava) - ne mogu se sjetiti koja je to zona - trebali smo platiti 50.000 kn. S obzirom na broj djece (4) dobili smo rješenje od 25.000 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nije komunalna naknada nego komunalni doprinos.

(Komunalna naknada plaća se po metru kvadratnom i plaća se godišnje za održavanje komunalne infratsrukture, a komunalni doprinos se plaća pri gradnji i namjenjen je izgradnji komunalne infrastrukture).

Što se tiče komunalnog doprinosa - izračunajte koliko metara kubnih KORISNE površine ima objekt i to pomnožite s koeficijentom zone i koeficijenotm namjene. Koeficijenmte možete dobiti u gradskoj upravi odnosno jedinstevenom upravnom ili komunalnom odjelu općine na čijem području planirate gradnju. (vjerojatno odluke postoje na web stranici jedinice lokalne samouprave. Pritom imajte na umu da morate tražiti: Odluka o komunalnom doprinosu) Ako ne znate izračunati obujam korisnog prostora, najbliži (a možda čak i točan) podatak imate u projektnoj dokumentaciji na tememlju koje Vam je izdana građevinska dozvola.

Dakle, obujam u m3 x kn x kz = kom. doprinos.

 

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U odluci o komunalnom dorpinosu piše i kada i pod kojim uvjetima jedinica loklne (općina, grad) mogu djelomično ili u cijelosti obveznike osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa. Zakon o komunalnom gospodarstvu ne propisuje vrstu odlobođenja, te jedinice lokalne, kako bi zadržale mlade stanovnike često donose raznme vrste oslobođenja za mlade obitelji i sl.

Mislim da je sad informacija potpuna.

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija