Jump to content

Belive or not


Gata

Preporučene objave

Poštovanje!

Svugdje sam tražila pomoć i svi sućutno sliježu ramenima, pa da pokušam i ovdje. Možda me netko spasi nekom idejom.

Ja ću taksativno da skratim priču koja je duga i komplicirana.

1.Pred 6 godina, nakon godine dana paklenog razvoda,(dvoje djece su svjedoci stalnih verbalnih duela)konačno uslijedio razvod(2007). Za to vrijeme, a i 15 godina ranije, bivši supružnik živio u puničinom stanu,njezinom dobrom voljom.

Za vrijeme trajanja razvoda ni kune nije doprinosio za kućne troškove i za brigu o djeci. Rekao da će kasnije morat to platit u alimentaciji, a na sudu je lagao da je plačao cjelo to vrijeme troškove kučanstva.

2.Kad je došla presuda o razvodu čovjek neće izaći iz stana ,premda postoji i druga nekretnina u kojoj može boravit u puno boljem stanju nego stan u kojem smo živjeli.Ali tu nema besplatnog stana i hrane.

3.Po savjetu drugih, preselim ga iz stana utu drugu kuću i promjenim brave na stanu da djecu poštedim daljnjeg cirkusa uzrokovanog razvodom.

4.Moja majka pokreće parnicu o otkazu suposjeda, a on pokreće parnicu o ometanju posjeda(vlasništvo moje majke-da ne bude zabune).

5.Njegova parnica biva gotova na Općinskom, Županijskom sudu, a sad je već od 2008 godine u fazi ovrhe koja se nemože provesti jer su nesmotrenošću u parnici tražili ključ od ulaznih vrata stana. Do tih ulaznih vrata vode još jedna vrata u zajedničkom prostoru na koja je on postavio bravu i zatvorio ih dok je još živio u stanu. Tako se ovrha nemože provesti jer zbog tih vrata nemože prići ulaznima. Ovrha je pokušana nebrojeno puta, ali nitko nema petlju da napiše da je neprovediva.

6.Razlog zbog kojih dotični pokušava uči u stan je čista zaje.....a jer su mu sve strvari vraćene, čak je isplaćen i za ulaganja u stan, protiv njega ODO vodi dva spora, a jedno od njih je i zbog psihičkog zlostavljanja djece, prema tome nema nikakvog vidljivog razloga za njegov ulazak u stan osim ometanja nas u mirnom životu.

7.Mamina parnica o otkazu suposjeda je blokirana dok on ne uđe u posjed?!?! Znači on mora ući, sve nas pobiti(tjedan dana već bio u zatvoru, 2 puta imao po 3 mj. zabranu prilaza, Kazneni postupak ODO-a u tijeku)sve porazbijati pa ćemo biti vjest za 3 dana na dnevniku i u žutilu, a onda padamo u zaborav.Vjerojatno planira biti u stanu svo ono vrijeme računajući na sporost suda na Općinskom, pa žalba na Županijskom sudu (cca 3 godine), za to vrijeme svi ćemo izluditi.

Sve po zakonu!!!

U priču umješani CZSS,MUP,obavještena i pravobraniteljica za djecu, ma svi. Kontaktirala sam "Provjereno", BABE....ne petljaju se u obiteljske stvari.

Dobila sam u CZSS adresu i broj sigurne kuće da odvučem iz maminog stana tamo djecu sa stvarima i hranom i maknem se nasilniku čiji to stan NIJE. I oni nemogu pomoć više. Ne kritiziram, pokušali su što je u njihovoj moći, ali znaju s kim imaju posla pa mu se sklanjaju s puta. On prijavljuje sve suce, policajce, djelatnike s kojima ima posla nadležnima, došla priča i do Bajića,i nitko nema čovjeku petlje reći "Dosta je bilo.Ne muči tu ženu i djecu više!"

Nije jadnik, živi u kući od 200 m2, našao novu suputnicu, ima dobar posao, sve mu je vračeno i isplačeno.

Imate li Vi kakvu ideju kako da se okonča ova pat pozicija (naravno i moj odvjetnik se muči zajedno samnom s tim mnogobrojnim sporovima i pokušava što je u njegovoj moći).

Neznam,neznam....ne vjerujem da je to ovdje moguće tako...nasilnika useljavati u tuđi stan, a ženu s djecom iz svog stana tjerat van.Zar nam nitko u ovoj državi nemože osigurati miran život?

Za što sve ti ljudi primaju plaće? Užas!

Ima toga još, ali ovo je najkraće.

Hvala unaprijed na trudu da sudjelujete u čitanju, te eventualno se pomučite odgovorit.

Lp

Gata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bivšem pošaljite (pismeno sa povratnicom)ponudu za sklapanje ugovora o najmu stana .

ako odbije primiti prijedlog ili odbije sklopiti ugovor o najmu

podnijeti tužbu za plaćanje zaostalih najamnina(od dana razvoda) uvećano za zakonske kamate(stjecanje bez osnova)

tražiti delo iseljenje zbog nezakonitog korištenja nekretnine.

tužbu treba voditi vlasnica stana.

spor je izgubljen zbog toga što nije utvrđeno da je dotični nezakonito u stanu.

to bi odvjetnik trebao znati ali ?

mjenjaj odvjetnika.

 

dali je kuća stečena u braku (bračna stečevina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmmm,dobra ideja koja nam nije pala na pamet!

Da malo pojasnim...bivši nije u maminom stanu od dana razvoda jer sam ga ja iselila dan nakon razvoda-on kaže izbacila.

 

Imam li i u tom slučaju pravo na traženje najamnine ili samo od trenutka kada ovrhom uspije ući u stan?

I da, kuća u kojoj je sada je bračna stečevina, kupljena u braku,i tu smo suvlasnici s tim da ja otplačujem kredit za nju. I to je priča za sebe. Još je nismo podjelili jer on odugovlači... neće prodati, neće isplatiti(čak sam pristala i na trećinu samo da završim tu agoniju) a meni ne dozvoljava da priđem kući.

Prije se kuća rentala turistima, i dobro zarađivalo...naravno, opet ja...ali ni sada toga nema.

Spor se vuče na sudu već 4 godine.

Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija