Jump to content

Krivotvorenje potpisa


Law student

Preporučene objave

Dobar dan, zanima me da li ja mogu sa muževom karticom na koju imam punomoć kupiti mobitel na pretplatu, na njegovo ime i njega potpisati na ugovoru ???

Jer upravo nam se slična situacija dogodila, da je muževa mama 2007. godine kada je ona imala punomoć na muževu karticu, jer mi tada još nismo bili zajedno, a dok mi je muž bio na terenu u Njemačkoj, otišla u T - Centar i na muževo ime uzela sebi mobitel na pretplatu i krivotvorila mužev potpis na tom ugovoru, a da on zato uopće nije znao do danas kada su mu blokirali račun zbog ovrhe Hrvatskog telekoma !!!! Molim Vas pomoć, što da radimo, planiramo svakako ići na sud, jer to nije prvi slučaj da nam je tako nešto ta žena napravila ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije blokiranja računa stigne rješenje za ovrhu .

pritiv rješenja za ovrhu ovršenik može izjaviti žalbu u zakonskom roku .

ako ne izjavi žalbu rješenje postaje pravomoćno i temeljem pravomoćnog rješenja se traži ovrha na računima ili imovini.

vi ste zanemarili rješenje za ovrhu i time je rješenje postalo pravomoćno .

bili ste pasivni.

nemožete više ništa dokazivati osim samo platit dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj muž je prije 3,5 godine promijenio adresu,jer je imao problema sa svojim roditeljima, tako da ako mu je i stizalo što na staru adresu njegova poremećena mama je to vjerovatno poderala i bacila u koš.... ja mislim da se može dokazati da je ona krivotvorila njegov potpis jer apsurdno je uopće to što su u T-Centru njegovoj mami dopustili da sklopi pretplatnički ugovor na njegovo ime i njega potpiše, za mene je to čisto kazneno djelo krivotvorenja isprave (Kazneni zakon, čl. 313.)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A de mi recite kako se dokazuje da je potpis krivotvoren, jer to sve odvjetnik riješava ili ??

 

Neznam kako da ovo sve riješimo, jer vjerujem da nitko ne želi plaćati tuđe dugove za koje uopće nije znao... njegova mama je i neovlašteno koristila njegovu american karticu dok je on bio u Njemačkoj i nabila mu također ovrhe 15 000 kn, pa je njega okrivila i mene da smo mi to potrošili, iako smo dobili od banke sva izlistanja gdje je kartica korištena i kada, a ja sam u to vrijeme bila na faksu jer sam redovan student pa ne dolazim često doma, a on je bio izvan Hrvatske...samo je on to tada sve podmirio jer nije želio tužiti svoje roditelje i nadao se da će mu vratiti taj novac, iako nažalost do dan danas ni kune nije dobio od njih, tako da ovu ovrhu za pretplatnički mobitel više ne opraštamo...

 

Što biste vi poduzeli da ste na našem mjestu ??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije blokiranja računa stigne rješenje za ovrhu .

pritiv rješenja za ovrhu ovršenik može izjaviti žalbu u zakonskom roku .

ako ne izjavi žalbu rješenje postaje pravomoćno i temeljem pravomoćnog rješenja se traži ovrha na računima ili imovini.

vi ste zanemarili rješenje za ovrhu i time je rješenje postalo pravomoćno .

bili ste pasivni.

nemožete više ništa dokazivati osim samo platit dug.

 

Odredbama članka 49. Ovršnog zakona propisano je da ovršenik može zbog razloga iz članka 46. stavka 1. točke 7. i točke 9. do 11. tog zakona podnijeti žalbu protiv rješenja o ovrsi i nakon njegove pravomoćnosti ako taj razlog nije mogao iz opravdanih razloga istaknuti već u roku za žalbu protiv toga rješenja. Žalba se može podnijeti sve do dovršetka ovršnog postupka.

Prema odredbi članka 46. stavka 1. točke 10. Ovršnog zakona protiv rješenja o ovrsi ovršenik može izjaviti žalbu akoje ispunjenje tražbine (...) izmijenjeno ili na drugi način onemogućeno zbog činjenice koja je nastala u vrijeme kad je ovršenik više nije mogao istaknuti u postupku iz kojeg potječe odluka.

Ovršni zakon dakle, propisuje mogućnost podnošenja žalbe protiv rješenja o ovrsi čak i nakon pravomoćnosti rješenja o ovrsi, ako razlog koji navodi u žalbi ovršenik nije mogao istaknuti već u roku za žalbu protiv rješenja o ovrsi..

Stajalište je Ustavnog suda da vladavina prava, kao jedna od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, između ostalog, sadrži obvezu sudova da, u slučajevima kada tumače i primjenjuju propise, postupaju na način da ne povrjeđuju ljudska prava i temeljne slobode. Ustavna prava zajamčena člancima 14. stavkom 2. i 29. stavkom 1. Ustava ne mogu se tijekom sudskog postupka ostvariti ukoliko stranke u tom postupkunemaju jednak postupovni i materijalnopravni položaj (stajalište Ustavnog suda izraženo u odluci broj: U -III-488/2001 od 22. siječnja 2004., "Narodne novine", broj 11/04..

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Broj: U -III-685/2005.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno, našla sam to u Ovršnom zakonu, samo što je to u novom zakonu čl. 53 (žalba nakon proteka roka)....

 

A nisam baš razumjela ovo što ste stavili vezano za Ustavni sud i kolike su šanse nam sud prihvati žalbu ako navedemo da je potpis krivotvoren, da muž u to vrijeme nije uopće bio u Hrvatskoj, da su i u T-Centru počinili kazneno djelo ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,to je preslika sudskog obrazlozenja,tako da nisam mijenjao brojcano clanak starog zakona u novi jer znam da postoji i u vazecem zakonu.

Po meni se ispunjavaju uvjeti,jer vam se nije dopustilo da ucestvjete na zakonit nacin u postupku.Nijedan pravni akt koji je vezan za postupak vi niste dobili,ustvari takvi akti su upuceni ali su prikriveni od osobe na koju sumnjate da je pocinika kazneno djelo..

Po pitanju koje ste iznijeli u prednom postu,krivotvorenje potpisa se moze dokazati na osnovu vjestacenja po vjestaku odgovarajuce struke(grafologa).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete li mi molim vas ovdje kopirati primjer neke žalbe kao bi trebala izgledati, mislim znam što sve žalba mora sadržavati, ali da imam neki primjer da vidim kako to u praksi izgleda...

 

Odluku da pišete žalbu donositeonda kada niste zadovoljni rješenjem koje ste dobili od suda ili nekog tijela uprave, kada smatrate da je rješenje nepravedno i da u postupku žalbe to možete dokazati te poništiti ili preinačiti presudu.

Žalba se podnosi sudu ili upravnom organu koji je kao viši stupanj za odlučivanje naveden u rješenju na koje se žalite, u roku koji je također u tom rješenju ili presudi naveden.

U žalbenom postupku viši organne donosi drugačiju presudu nego je presudilo prvostupanjsko tijelo rješenjemkoje ste dobili, nego ispitivanjem elemenata i dokazaiz vaše žalbe, tj. prihvaćajući vašu žalbu donosi rješenje kojimse žalba usvaja , te predmet vraća istom sudu na ponovni postupak.

Ukoliko viši sud ili tijelo ne prihvati vašu žalbu, tada primljeno rješenje postaje pravosnažno i provodivo. Ako i dalje niste zadovoljni i smatrateda su činjenice nepravedno utvrđene možete podnijeti tužbu protiv tužitelja ili zahtjevza reviziju..

U zalbi,odnosno obrazlozenju, se pozovite na clanak koji smo vec spominjali u prednim postovima.

. N.p.r.

Žalitelj ___________ vaše ime i adresa.

Naziv i adresa suda kojem se tužba dostavlja.

Naziv _ žalba na rješenje ili presudu broj _________ - tu napišite broj rješenja na koji se žalite. Taj broj je u pravilu na vrhu ili na desnoj strani rješenja, a ako se radi o prijedlogu ovrhe tada je na žigujavnog bilježnika.

Obrazloženje žalbe: tu pišete razloge zbog kojih je rješenje na koje se žalite nepravedno i zbog kojih smatrate da sud u prvom postupku nije dobro presudio. U žalbi možete biti veoma opširni, jer zapravo tek žalbom nastupa pravo parničenje.

Dokazi: priložite dokaze.

Prijedlog teksta presude - poništava se rješenje br ________ , te se predmet vraća na ponovni postupak.

Datum podnošenja žalbe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija