Jump to content

Udruga i organiziranje sajma


bonat

Preporučene objave

Molim vas ako može pomoć..

 

Zanima me može li udruga organizirati sajam/prodajnu izložbu? Radi se o udruzi za promicanje kreativnosti koja za svoje članove organizira radionice.

 

Sada bismo organizirali prodajnu izložbu na kojoj bi sudjelovali naši članovi koji bi prodavali radove napravljene na tim radionicama. Jasno, sav ostvareni prihod bi se utrošio na materijal za realizaciju budućih radoinoca. Znači ostaje unutar udruge.

Međutim, s obzirom da s našim radionicama pokrivamo samo jedan uži segment rado bismo da na sajmu prodaju i drugi ljudi koji nisu nužno članovi i čiji rad nije nastao na našim radionicama kako bismo imali što širu i bolju ponudu.

 

Postoji li mogućnost da u tom slučaju udruga ima nekakav ugovor s drugim fizičkim osobama na temelju kojeg će one prodavati na sajmu i na temelju kojeg će oni dobiti svoju zaradu. Dakle, udruga tu nema nikakve zarade, osim ako bi se mogla naplatiti kotizacij, ali to je nevažno. Postoji li neki pravni način na temelju kojeg bi udruga tim ljudima mogla isplatit njihovu zaradu?

 

Nadam se da sam uspijela objasniti problem :)

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija