Jump to content

Status HRVI-molim savjet hitno


anonimno

Preporučene objave

Za pravo na priznavanje statusa HRVI borim se već desetak godina. Nakon što sam prvi puta odbijen, uložio sam žalbu na Upravni sud koji je presudio u moju korist i poništio odluku Komisije.

Ponovo sam nakon pet godina čekanja bio na lijrečničkom vještačenju prvostupanjske komisije koja mi je priznala status HRVI uz 30% invalidnost. Međutim drugostupanjska komisija poništava rješenje prvostupanjske i odbija mi priznati pravo na status HRVI. Ponovo me upućuju na mogućnost žalbe Upravnom sudu. Koji je smisao svega toga kada je upravo taj Upravni sud po istom predmetu i iz istih razloga presudio u moju korist. Zar presuda Upravnog suda nije konačna i zar se ne mora poštivati? Da li mogu istovremeno sa tužbom Upravnom sudu podnijeti i tužbu nekom drugom sudu, izvan Hrvatske i mogu li podnijeti tužbu protiv članove drugostupanjske Komisije osobno ?

Hvala puno unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako Ministarstvo branitelja ima pravo da vas pozove na komisiju kada to želi a ta komisija ima pravo izmijeniti tu odluku tj. Potvrditi postojeće, ukinuti, smanjiti ili dodati postotak RVI, naročito ako je RVI privremena, ako je rješenje stalno u tom slučaju zakon kaže da se stečena prava ne smiju ukidati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija