Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Status HRVI-molim savjet hitno

Preporučene objave

Za pravo na priznavanje statusa HRVI borim se već desetak godina. Nakon što sam prvi puta odbijen, uložio sam žalbu na Upravni sud koji je presudio u moju korist i poništio odluku Komisije.

Ponovo sam nakon pet godina čekanja bio na lijrečničkom vještačenju prvostupanjske komisije koja mi je priznala status HRVI uz 30% invalidnost. Međutim drugostupanjska komisija poništava rješenje prvostupanjske i odbija mi priznati pravo na status HRVI. Ponovo me upućuju na mogućnost žalbe Upravnom sudu. Koji je smisao svega toga kada je upravo taj Upravni sud po istom predmetu i iz istih razloga presudio u moju korist. Zar presuda Upravnog suda nije konačna i zar se ne mora poštivati? Da li mogu istovremeno sa tužbom Upravnom sudu podnijeti i tužbu nekom drugom sudu, izvan Hrvatske i mogu li podnijeti tužbu protiv članove drugostupanjske Komisije osobno ?

Hvala puno unaprijed.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovako Ministarstvo branitelja ima pravo da vas pozove na komisiju kada to želi a ta komisija ima pravo izmijeniti tu odluku tj. Potvrditi postojeće, ukinuti, smanjiti ili dodati postotak RVI, naročito ako je RVI privremena, ako je rješenje stalno u tom slučaju zakon kaže da se stečena prava ne smiju ukidati

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Svrha drugostupanjske komisije je da revidira odluku prvostupanjske...znači prvostupanjska daje samo prijedlog drugostupanjskoj a ova ga može uvažiti ili poništiti...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×