Jump to content

pitanje u vezi drzavljanstva


renata.z

Preporučene objave

postovani,posto planiram da predam papire za prijem u HR drzavljanstvo,imam par pitanja,a moja je situacija sljedeca¨¸imam 32god.rodjena sam i zivim u Bosni,pripadnik sam hrvatskog naroda,izjasnjavala sam se samo u vjencanom listu,u rodnom listu su mi te rubrike prazne,a i nisam se nikad nigdje izjasnjavala,moj otac posjeduje domovnicu,ja drugih dokaza vise nemam.Da li je to dovoljno''da se pozovem na clan 8''unaprijed zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Članak 16.

 

Pripadnik hrvatskog naroda koji nema prebivalište u Republici Hrvatskoj, može steći hrvatsko državljanstvo ako udovoljava pretpostavkama iz članka 8. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona.

 

Pripadnost hrvatskom narodu utvrđuje se ranijim deklariranjem te pripadnosti u pravnom prometu, navođenjem te pripadnosti u pojedinim javnim ispravama, zaštitom prava i promicanjem interesa hrvatskog naroda i aktivnim sudjelovanjem u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu.

 

Dakle,pozovite se na članak 16,a ukoliko tome ne bude udovoljeno,morat ćete ići na stjecanje državljanstva prirođenjem,odnosno članak 8.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija