Jump to content

Rok i kazne za dvojno prebivalište


ponosni hrvat

Preporučene objave

Poštovani,

nedavno sam prijavio prebivalište u Hrvatskoj. Posjedujem i BiH osobnu. Zanima me jel postoji određeni rok do kada moram odjavit BiH osobnu? I smatra li se kažnjivo i dalje, pošto je u BiH donesen zakon o dvojnom državljanstvu? Ukoliko je kažnjivo, kolike su kazne? Kako živim na graničnom području BiH i Hrvatske želim izbjeći sve moguće probleme.

 

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Dvojno državljanstvo možete imati ali NIKAKO dvije osobne iskaznice.Odlučite se gdje ćete pretežno živjeti, te drugu osobnu,odnosno prebivalište odjavite. Inače, rok za regulranje prebivališnog statusa u RH istječe 29.12.2014.godine te do tog roka nećete imati problema na gran.prijelazima.Nakon tog roka ukoliko ne definirati vaš status kako sam naprijed naveo možete očekivati prekršajnu prijavu zbog ogluhe na Zakon o prebivalištu RH NN 144/12, te biti kažnjeni od 500 do 5000 kuna. Uz to prekršajni sud donijet će odluku o brisanju iz evidencija građana RH. Državljanstva oba vam naravno ostaju te ih vam NITKO ne može oduzeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija