Jump to content

?????ničije vlasništvo?????


kiki 911

Preporučene objave

Molim vas savjet . Prije pet godina doselili smo u kuću ženine pokojne bake za koju je njen otac tvrdio da je njegova i on nas doslovno doveo ovamo. Kuća je bila oronula a okućnica sva zaraštena(šuma). uložili smo svu ušteđevinu i još odvajali od plača da dovedemo u stanje za normalno živjet. U međuvremenu nam se rodilo još dvoje prekrasne djece i kad smo pitali tasta da nas prijavi uspostavilo se danije vlasnik. Na katastru je vlasnik ujak od tasta a gruntovno je pet ili šest vlasnika od kojih je jedina živa bakina sestra. Do sad nismo imali problema ali nikad se nezna. nemožemo se prijavit ni mi ni djeca. Nije nam za otići ni za ostati. uložili smo pet godina rada,truda i nekoliko desetaka tisuća eura u ničije. Tast se pravi grbav kad ga pitamo šta sad. Živi od socijalne pomoči i nema šanse da nam vrati uloženo. A teta(bakina sestra) ima 86 godina i samo kaže da nas nito neče tjerat van. Nije problem da nas tjeraju van več kako se prijavit na tu adresu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za prijavu prebivališta podnosi se u nadležnoj policijskoj upravi / policijskoj postaji (PU/PP),prema mjestu u kojem građanin prijavljuje novo prebivalište

Za prijavu prebivališta potrebno je :

potvrda o odjavi prethodnog prebivališta

osobna iskaznica

dokaz kojim se potkrepljuju činjenice na kojima stranka temeljisvoj zahtjev za prijavu prebivališta

popunjeni obrazac prijave prebivališta (obrazac br. 1)

U slučaju kada osoba prijavljuje novo prebivalište, a došla je iz udaljenijeg mjesta i propustila u policijskoj upravi ili postaji na čijem području ima prijavljeno prebivalište odjaviti svoje prethodno prebivalište, može joj se iznimno, u policijskoj upravi ili postaji u kojoj prijavljuje novo prebivalište, izvršiti odjava ranijeg prebivališta..

Sukladno Zakonu o općem upravnom postupku osoba je dužna odgovarajućim dokazima potkrijepiti činjenično stanje na kojem temelji svoj zahtjev za prijavu prebivališta ili boravišta u određenom mjestu i na određenojadresi. S obzirom na to da se ovdje ne radi o činjenicama koje su općepoznate, osoba je dužna za svoje navode podnijeti dokaze.

Kao dokaz kojim se potkrepljuju činjenice na kojima stranka temeljisvoj zahtjev za prijavu ili odjavu prebivališta ili prijavu uobičajenog boravišta ili promjenu adrese stanovanja, može se priložiti:

vlasnički list nekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište

ugovor o kupoprodaji n ekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište i dokaz o izvršenoj isplati dogovorene cijene - tabularnu ispravu i/ili zapisnik o primopredaji nekretnine ( naime, ovisno o okolnostima pojedinog slučaja ponekad se traži samo tabularna isprava, ponekad zapisnik o primopredaji nekretnine, a ponekad i jedno i drugo)

ugovor o najmu (ovjeren kod javnog bilježnika) n ekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište

izjava stanodavca tj. vlasnika stana o suglasnosti za prijavu dana pred službenikom kod kojeg se podnosi zahtjev ili ovjerena kod javnog bilježnika.

Ako najmodavac odnosno stanodavac nije prijavljen po osnovi vlasništva na adresi nekretnine koju daje u najam odnosno za koju daje suglasnost za prijavu prebivališta drugoj osobi, mora priložiti dokaz o vlasništvu nekretnine..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija