Jump to content

Ovraha skidana sa plaće 2007.


tglu

Preporučene objave

Hitno molim pomoć!!!

Ovha je skidana na plaći po rješenju 2007g., poslodavac mi je sam prekinuo plačanje ovhe iz nejasnih razloga platio samo glavnicu.( to se je ustanovilo danas)

Radi se o VIP-u. U više navrata sam se interesirala dali možda ima kakvo potraživnje prema meni, odgovor je bio negativan. 2010.g. sklapam sa Vip-om privatno novi ugovor sve u redu. 31.12.2012. dolazi mi sudsko rješenje za ovrhu od Vip-a za isti iznos koji je bio naveden u prvoj ovrsi 1790,00 kn + troškovi + kamate ukupno 3.600,00 kn.

Zvala sam Vip, prvo ne nisu mogli naći kao dužnika, ali danas im se upalila lampica pa sam ja među utuženima. Pet godina nisam dobila nkakvu obvijest u periodu izvršenja ovrhe 2007. g. nisam promjenila poslodavca.

Imam sve dokumentirano i spremam se napisati žalbu jer su mi uskračene informacije o eventualnom dugu i od strane Vip-a. Poslodavac se je isto ponio nemarno.

Kako najbolje sastaviti žalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moželi mi neko pomoći sta da radim jer me sada traže da platim, cifru koja je čisto lihvarenje. Imam li u ovoj usranoj zemlji ja ikakva zakoska prava, i mogučnosti zaštiti se jer taj isti sud na moju ovrhu za alimentaciju nije niti odgovorio od 8 mjeseca koju je sastavljao odvjetnik. Ja više ne vjerujem ni odvjetnicima jer imam osječaj da je njima u interesu da proces traje što je duže moguće, a ne da ga riješe što hitnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i ova usrana zemlja ima svoje usrane zakone .

ali ova usrana zemlja ima i usrane građane koji su nemarni i ne koriste svoja zakonska prava

ne izjavljuju žalbu po uputi o pravnom lijeku i kad imaju pravne osnove za žalbu.

svi su krivi za trošak koji dobiju zbog svog ponašanja i nemara.

 

po uputi o pravnom lijeku imaš pravo izjavito žalbu/prigovor na rješenje o ovrsi

u zakonskim roku od 8 dana

u žalbi osporavati potraživanje, u cijelosti, uz obrazloženje da je dig plaćen .

uz žalbu poslati i kopije uplatnica za dug iz 2007.g.

u istoj žalbi osporavati kamate i pozvati se na zastaru(obvezno, sudovi ne paze na zastaru po službenoj dužnosti, ako nije navedena u žalbi).

zastara za kamate je tri godine (ako je glavnica/ dug plaćen )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Zahvaljujem na odgovoru, eto ja sam danas predala žalbu i dodala sve stavke koje ste napisali, ali ovoj situaciji je pridonio sam ovrhovoditelj koji je samnom kao privatnim korisnikom sklopio novi ugovor, i na moje upite dali je ostalo kakvo sporno dugovanje, nihov je odgovor bio da ne i sad me nakon 5 godina ponovo žele ovršiti u dvostukom iznosu od samoga duga. I slažem se da nepaltiše trebeju platiti ali ovo prelazi granice razumnoga. Prvo me nemaju kao dužnika, a sada me ovršuju kao starog dužnika.

Upravu ste i za onaj dio gdje kažete da smo mi građani isto aljkavi po poitanju žalbi, ali vjerujte mi razgovarala sam sa tri odjetnika i svaki mi je rekao svoju teoriju, a sve se svodi na to da se žalba može podnjeti ali da oni baš nisu sigurni dali to može proći, i svaki od njih bi se žalio na jadnu stavku, pa sam zakljućila da je meni najbolje sve navesti i dodati još dio kiji ste mi vi predložili tako da na sudu imaju šta čitai. Nadam se da će žalba imati učinka. Ljuta sam na sud isti koji je ovaj predmet odradio u roku 30 dana, ovrhu za uzdražavnje maloljetne djece koju sam ja podnjela u 9 mj. još je u ražmatranju, danas mi je bila prilika barem vidjeti zblanute face kada sam pitala dali to oni imaju neke prioritete kod ovrha, jer kada građane treba ovršiti to oćito ide po hitnom postupku , a kada su građani (ovdje ja) ovrhovoditelj to može čekati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija