Jump to content

Molim za savjet-posjedovanje droge


anonimno

Preporučene objave

Prije 5 godina uhvaćen sam sa 50 g marihuane i osuđen na 2 godine uvjetno ili 4 mjeseca zatvora.

Neki dan sam pao sa jointom, u potvrdi o oduzimanju predmeta policajci su napisali da su kod mene našli i 1 gram marihuane, ali nisu ga našli kod mene nego je bio pored klupe gdje smo prijatelji i ja sjedili. Rekli smo da droga nije naša i da smo dobili za joint od neke ekipe koja je bila u parku. Ja nisam potpisao potvrdu o oduzimanju predmeta jer taj gram nisu našli kod mene.

Šta mogu očekivati? Znam da ide na prekršajni i da ću dobiti novčanu, koliko otprilike?

Al me više zanima šta će biti na kaznenom, na policiji sam na zapisnik rekao da droga nije bila moja, jedino sam priznao da smo ####li joint.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam neki predosječaj da će nas ova demokracija i sloboda govora odvesti direktno u pakao!!!

 

Za par godina možda budu ovakvi postovi:

 

Nedavno su me uhvatili u banci gdje sam ubio par čuvara, silovao službenicu, uzeo pare, međutim caka je da sam pušku, nož, pare, bombu i crnu potkapu prije uhićenja bacio na pod i ugurao se među svjedoke, silovanu službenicu i mrtve čuvare, te hinio da sam ja došao podići plaću!!

Međutim policija me uhitila pa me zanima kako da se izvučem jer stvarno nisam ni bio u banci!! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Al me više zanima šta će biti na kaznenom

 

ta prethodna uvjetna osuda, kada je tocno ona izrecena?

 

dakle pazi, nije bitno kada su te uhvatili nego kada je presudjeno u 2 stupnju (ako si se ti i/ili do zalili na 1-stupanjsku) odnosno kada je primljen kazneni nalog/1-stupanjska (ako nisi prigovarao protiv naloga odnosno ako niti ti niti do niste izjavljivali zalbu)?

 

btw, obranom koju si pripremio ne osporavas nista bitno za postupak koji slijedi: nije bitno od koga si dobio ilegalnu supstancu, jesi li ju kupio ili ti je poklonjena niti je bitno prije koliko vremena je presla u tvoj posjed - bitno je samo da si zatecen s njom, da je bila u tvom posjedu.

 

nadalje, nezgodno je sto si bio u drustvu pajdasa, moguce da ce te pored posjedovanja teretiti i za davanje drugome na uzivanje - bilo bi dobro da tvoj pajdas, koji ce u tom slucaju biti svjedok, kriticne zgode nije uzivao nikakve psihoaktivne supstance, pogotovo ne tvoje.

 

je li to bilo tako ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam se žalio na tu presudu tako da je postala pravomoćna negdje krajem 2002 godine.

Moj prijatelj je rekao policajcima da je joint njegov tj. da ga je on motao ali su oni mene priveli jer je joint bio u mojoj ruci. On je rekao da će na sudu izjaviti da je on smotao i zapalio ako će mi to uopće išta pomoći.

Zanima me dal ima kakve veze što nisam potpisao tu potvrdu o oduzimanju predmeta jer taj gram marihuane nije bio kod mene nego pored nas.

Kakvu presudu mogu očekivati?

Inače imam 27 godine, nedavno am diplomirao i nezaposlen sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako..

meni ovo što pričate nije uvjerljivo i prijatelj vam se "uvaljuje" u probleme ako bude tako iskazivao (vama u prilog), jer tada je on taj koji je do trenutka davanja jointa vama na konzumiranje posjedovao i taj joint i tu drogu koja je nadjena pokraj klupe..jer, logicno je da je i ta droga onda njegova (a on je od dijela nje napravio joint i dao vama..) tako on ima dva kaznena djela i to posjedovanje i davanje drugome...(čl.173. st.1. i st. 5. KZ )

ne bi bilo loše da se malo preispitate što vam je činiti...prihvatiti svoju odgovornost i snositi posljedice ili "uvaliti" prijatelja...ovo naravno sve pod uvjetom da je ova droga vaša, a ne njegova..

druga je stvar ako je obrnuta situacija..neka odgovara onda on..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kakva alkemija zbog jednog jointa.

Ljudi moji što uz sve probleme u ovom društvu se na sudovima licitari s time tko je kome dodao joint na klupici !? Boze dragi, pravnici što radite? Mijenjajte te

nazadne i nakaradne zakone. Prijedlog za minimalnu kaznu od 3 godine za dilanje marihuane? Teoretski za jedna joint, pa dobro netko je posvadjan sa mozgom. Znam da je ovo off-topic ali morao sam reagirati na ovaj način, simbolično.

Osobi koja je u problemima želim svaku sreću, a kao prvo neka uzme dobrog ali jako dobrog odvjetnika.

To je moj savjet ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Boze dragi, pravnici što radite? Mijenjajte te nazadne i nakaradne zakone.

 

promasio si adresu skroz, zakone mijenjas ti, posredno, putem izbora za sabor rh.

 

a najgore sto se jednoj drzavi moze dogoditi je da se pravosudje rastegne preko svog, striktno omedjenog podrucja, pa pocne dijeliti pravdu po vlastitom ukusu, nahodjenju i/ili osjecaju za pravicnost.

 

tako se odgajaju vlastita djeca, a okrivljenicima se sudi iskljucivo po zakonu i ni mrvicu ispod ili iznad toga, sve drugo je nepatvoreni kriminal, a takvog suca/drzavnog odvjetnika treba promptno udaljiti kao neposrednu i otvorenu prijetnju pravnom poretku ove zemlje.

 

(i ne, nije problem u jednoj dzoji, tu se i ja slazem s tobom, problem je u nacinu razmisljanja i modelu ponasanja koji ima dalekosezne posljedce)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

>>>"Imam neki predosječaj da će nas ova demokracija i sloboda govora odvesti direktno u pakao!!!

 

>>>Za par godina možda budu ovakvi postovi:

 

>>>Nedavno su me uhvatili u banci gdje sam ubio par čuvara, silovao službenicu, uzeo pare, međutim caka je da sam pušku, nož, pare, bombu i crnu potkapu prije uhićenja bacio na pod i ugurao se među svjedoke, silovanu službenicu i mrtve čuvare, te hinio da sam ja došao podići plaću!!

>>>Međutim policija me uhitila pa me zanima kako da se izvučem jer stvarno nisam ni bio u banci!! "

 

 

Jao si ga nama :

1. ako se ovo društvo smatra "predemokratskim"

2. ako se izjednačava oružana pljačka, silovanje i ubojstvo s posjedovanjem jointa

 

Ovak nije bilo ni u komunizmu!!!

Jao, jao si ga nama u ovom novom konzervatizmu!

 

Usput, koliko si piva i gemišta polokao dok si pisao gore navedeni post? Jesi li možda zapalio koju cigaretu? Ili su ti jedini poroci unutar vlastite glave ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, najlakša i nije bezopasna zbog posljedica. A tko je propisao poslejedice? Ti i takvi tebi sličnima, društvo i zakonodavac itd. Što se zakonom štiti u ovakvim slučajevima? Ljudsko zdravlje možda? Zašto me zakon ne štiti od otrova kojim asam izložen? Zašto zakon dozvoljava da naša INA truje preko noći tisuće građana Rijeke koji žive u okolici rafinerije? Ovo je samo jedan od primjera. Kakvo licemjerje. :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

I ja sam se nasla u istoj situaciji i nakon 2 oslobadjajuce presude, sredio me policajac koji je svjedocio lazno protiv mene i spusila sam. Sudac nije uopce uzeo u obzir izjavu mog frenda koji je totalno negirao da smo uopce ####li joint s obrazlozenjem da je on moj prijatelj i sigurno laze. Traumaticno iskustvo zavrsilo se s 2000 kn + godina dana uvjetne !

Povraca mi se na ovu pravnu drzavu i bjezim odavde cim mi se ukaze prilika :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam se nasla u istoj situaciji i nakon 2 oslobadjajuce presude, sredio me policajac koji je svjedocio lazno protiv mene i spusila sam. Sudac nije uopce uzeo u obzir izjavu mog frenda koji je totalno negirao da smo uopce ####li joint s obrazlozenjem da je on moj prijatelj i sigurno laze. Traumaticno iskustvo zavrsilo se s 2000 kn + godina dana uvjetne !

 

Kako možeš dobiti 2 pravomoćne oslobađajuće presude po istoj stvari? Ili se možda često "slučajno" nađeš pored ostavljene trave pa si više puta prijavljivana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako možeš dobiti 2 pravomoćne oslobađajuće presude po istoj stvari?

 

jeste malo nespretno napisano, ali možda je željela reći da je bio postupak i dva puta je bila oslobađajuća da bi onda policajac bio ispitan kao svjedok i temeljem njegova iskaza je ipak presuđena...? (nije napisano "pravomoćne" oslobađajuće)..

a možda i je vođeno više postupaka, svaki za sebe, za isto k.d. u kojima je bila oslobađajuća, sve do ovoga puta..?

u svakom slučaju, puno upitnika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija