Jump to content

Primjer prigovora na prekršajni nalog


Nikica82

Preporučene objave

Zato što je presmiješno.

 

Onaj od neki dan sam vam obrisao, da vas je netko poslušao dobio bi dodatnu kaznu za vrijeđanje u postupku, ma da je nevin na pravdi boga.

 

Ovaj primjer prigovora je tipičan za odvjetnike i/ili odvjetničke vježbenike koji žele u dvije minute zaraditi 200 kuna za ručak, a da ih uopće nije briga što će kasnije biti s tim jadnikom.

 

Ali ako netko želi i tako neka izvoli, a ovakvim prigovorom će bar kupiti vrijeme i možda platiti autobusnu kartu svjedoku policajcu zbog saslušanja na prekršajnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve stoji...

 

Ovaj konkretno je primjer samo pro forme, jer unutar mjesec dana nastupa apsolutna zastara.

 

naravno, svatko pametan ce ga prilagoditi svojim konkretnim potrebama uz, naravno, drukcije obrazloženje.

 

Poanta je na nekim osnovnim stvarima koje bi trebao sadrzavati, poput broja naloga/rjesenja/presude protiv koje se podnosi, osnova po kojima se podnosi, obrazloženje, prijedlog...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dozvoljeno je prigovoriti po oba osnova odjednom, pa koji prode...

 

Iz mog iskustva odvjetnici se u pravilu uvijeg zale po svim dopustenim osnovima i u kaznenom i u prekrsajnom pravu, buduci se ono na sto nisi prigovorio nece ni razmatrati, a nista ne kosta prigovoriti

 

Racunam s tim da sud moze odbaciti obranu, ali tek na raspravi koju mora sazvati, buduci da ce do tada predmet biti u zastari, nalog ce pasti u vodu s podsmjehom, mojim..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija