Jump to content

Fina,ovrhe i pljačka !


MarioSamo

Preporučene objave

Neznam otkud i početi jer ovo što se dešava van svake je pameti ! Mislim kako je počelo nevidim kraja. Prvo dobijete ovrhu zaneplaćene rate tuđeg kredita, e onda Vam vašamatična banka (zagrebačka) sve minuse i kartično poslovanje pa ste njima dužni preko noći 20.000 kuna pa vam i to nakaleme na ovrhu! E sad kome šta platit ...Imaš kredit u mom slučaju dva i oni se nemogu naplatit jer postoji ovrha jer ako platite rtu kredita na račun fina to pokupi sebi, i onda dug na dug.... odete u Finu iznervirani i tražite da Vamm izlistaju šta je tu ko ovršio jer pojma nemate uzim ko kko stigne i koliko hoće, i onda vam ljubazzno plavušakaže " Da vi imate pet listova to vam košta 450,00 kuna da vam isprintamo... samo sam izašao iz Fine i pomislio na koju stranu da krenem "Sava, pruga,bandera " Jedino što mi preostaje da uzmem broj sa bandere da to sve platim i fino predam kuću zelenašu jer barem neću bit dužan nikome a ja ću na ulicu ! Pitam se dali postoji kakva institucija kja se bavi sa time mislim legalna d savjetuje građane šta da rade kako iz ovoga...poštar od prijatelja postao mi je mrski neprijatelj....nemogu više !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo pitanje je zašto Fina neobavještava što je i kako ovršila i zbog čega za svako izlistanje traži 90 kn ?????

 

Jer ne mora i jer može.

Tražite da vam kažu ko vas je ovršio ili broj predmeta i tko je donio rješenje o ovrsi pa odete kod nadležnog suda/jb,izvršite besplatno uvid u spis, kopirate što vas zanima za nekoliko kuna i sam vidite što dugujete od kad teće kamata i koliki je trošak!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovršni zakon

Izravna naplata novčane tražbine na temelju ovršne odluke i nagodbe domaćeg suda, upravnog tijela, odnosno obračuna poslodavca

Članak 209.

 

(4) Agencija će primjerak zahtjeva s podacima o ovršnoj odluci i nagodbi domaćeg suda ili upravnog tijela, odnosno obračunu poslodavca na temelju kojih je zatražena izravna naplata poslati ovršeniku na adresu iz zahtjeva za izravnu naplatu.

(5) Banka kojoj je Agencija naložila da provede zapljenu računa ovršenika dužna je bez odgode na način koji je uobičajen za obavještavanje imatelja računa o promjenama na računu obavijestiti ovršenika da su mu određena sredstva na računu zaplijenjena te da odgovarajuće podatke o tome može dobiti od Agencije (određene podružnice Agencije).

 

Pravna sredstva ovršenika

Članak 210.

(1) Nakon što primi obavijest o tome da je protiv njega zatražena izravna naplata tražbine na temelju ovršne odluke i nagodbe domaćeg suda ili upravnog tijela, odnosno obračuna poslodavca, prema odredbi članka 209. stavka 4. ovog Zakona ili nakon što na drugi način sazna za to da je zatražena takva naplata protiv njega, ovršenik može predložiti sudu da donese rješenje kojim će naložiti Agenciji da odgodi izdavanje naloga bankama za prijenos zaplijenjenih sredstava odnosno rješenje kojim će pljenidba i prijenos proglasiti nedopuštenim

 

 

ali u fini se prave grbavi .uzmu novac pa ti dokazuj da nisu smjeli .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Ama isto samnom

Samo što su meni taj tuđi kredit vodili dva puta jednom preko zadužnice drugi puta preko odvjetničkog ureda -ovrha.

Stvarni dug 137000 kn pretvorio se u nestvarni od 305000kn

preko zadužnice sam vračao ja za ovo drugo nisam niti znao dok nisam htio dići kredit pa vratiti cijeli iznos.

Platio očevidnik po stranici 52 kn (što više stranica više platiš) kad tamo jedan te isti kredit dva puta, tri dana hodao amo tamo da ispravim i dokažem da je to dvaput prikazan jedan te isti kredit.

Odvjetničko društvo je povuklo tu drugu ovrhu, ali ostala naknada za otvaranje računa 175kn i troškovi nepotrebne ovrhe 12500kn i naravno neupotrebljivi očevidnik.

Ukupno sam platio oko 70 000 kn ostalo još 108 000 (dug bio 137 000)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija