Jump to content

bulinho

Preporučene objave

Molim za pomoć,

 

u privitku dajem na uvid zaprimljeni O.P.N. koji sam dobio nakon obavijesti o prometnm prekršaju, podaci o vozaču, traže se od sredine prošle godine. Na tu obavijest sam da bih izbjegao "ne" davanje vjerodostojnog podatka temeljem članka 229. st. 2 Zakona o sigurnosti na cestama, dao podatke vlasnika odnosno mene, te nije bila moguća primjena članka 229. st. 7 istog Zakona.

 

Sada želim izraziti prigovor na ovaj O.P.N. gdje se namjeravam pozvati na činjenicu da se svi članovi moje uže obitelji (sa vozačkom dozvolom) koriste mojim vozilom te da tada (prilikom odgovaranja na obavijest) nisam mogao ustanoviti tko je bio vozač u tom trenutku te se sada pozivam na to obzirom da sam sukladno čl. 173 st. 1 Prekršajnog zakona, gdje se navodi da će se primjenjivati smisleno odredbe koje važe u Zakonu o kaznenom postupku za ispitivanje svjedoka i vještaka, a sukladno čl. 285 st. 1. Zakona o kaznenom postupku, oslobođen dužnosti svjedočenja protiv rođaka u uspravnoj i pobočnoj liniji te srodnika po tazbini kao i bračnog druga.

 

U navedenom prigovoru želim izričito priznati mogućnost počinjenja prekršaja no ne i nedvosmisleno vlastitu krivnju već ostaviti mogućnost otvorenom.

 

Dodatno u tom trenutku kao i sada sam nezaposlen te evidentiran u HZZ sa istim statusom te se mislim i na to dodatno pozvati.

 

Cilj mi je odbacivanje O.P.N.-a kao neutemeljenog, odnosno u krajnjem slučaju umanjenje navedene kazne.

 

Molim mišljenje o izglednosti realizacije navedenog cilja.

 

opn.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće proći jer si već dao podatke o vozaču.Ali pozivanje na odredbe ZKP-a isto ne bi prošle da si to učinio prije.

Neutemeljen nalog znači da nije došlo do prekršaja ili da ti nisi vozač (što si dostavom podataka o vozaču priznao).Priznaj djelo,raniju neosuđivanost,slabe materijalne prilike,kajnjanje za djelo i bit će smanjenje kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...tražiti sudsku opomenu...

 

Ovo je čl 294 st 5:

Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja.

 

Budući prigovor ide na višu instancu odnosno Prekršajni sud, ne znam jel ovaj članak primjenjiv na sudu, odnosno može li sud izreći upozorenje budući piše "Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postovani zanima me koji je postupak u ovom slucaju znaci zaobilazio sam sa kamionom traktor s tim da sam iza njga dosta usporio i nikoga nije bilo iz suprotnog smijera i krenuo ga zaobic medjutim retrovizorima smo se udarili e sad ko je kome preso iskreno neznam,ali ja sam nastavio nisam ni stao jer mi se to nije prvi put dogodilo samo onda je bilo mimoilazenje isto majstor nije stao.sad me zanima sta mogu dobit,a za vozacku kako da se branim da nedobijm zabranu jer od toga zivim.:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nejasno je da li je bijeg pisan obojici ili samo vama.

 

Gazdu će ispitati u policiji, nije lud da okrivi sam sebe i nanese štetu firmi, reći će identitet vozača čim mu nabroje silne kazne, a vama će doći poziv na sud ili prekršajni nalog izdat od suda.

 

Kao kazna će očito biti i zaštitna mjera zabrane upravljanja tom kategorijom vozila, najbolja obrana od te kazne je ugovor o radu, tražite od suda da vas kazni u uvjetnom obliku jer u protivnom gubite taj posao, a drugog nećete naći pogotovo jer nećete smjeti voziti.

 

Vi ste taj koji je vršio radnju preticanja i taj kojeg je tražila policija, to će voditi sud u odluci o krivici.

 

Dakle, kvalitetnim dokazima da će vam biti ugrožena životna egzistencija može biti spriječeno ono najgore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e pa pisan je bijeg samo meni bar mislim,a ja sam radiio na crno a kaze mi gazda da kazem da sam bio na porobnom radu kad me budu zvali.sta sad da mozda odem i ja sutra na policiju kad su i tog sefa zvali mi ili..??a i imo sam slicnu nesrecu ali nisam oso nego sve prizno i dobio novcanu kaznu.sta da im napisem za sud ili kad dodem na sud sta da kazem.a necu ja vise radit kod tog gazde nego me zanima vozacka zbog drugog posla a taj ce bit uskoro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E onda imate problem.

 

Možete nepozvani pristupiti u policiju, ali ne možete u sud.

 

Javili se vi u policiju ili ne, oni će svejedno odraditi svoj posao i prijaviti vas sudu, iluzorno je očekivati da neće nešto odraditi ako surađujete, oni to mogu samo za neke sitne stvari za ovu - ne.

 

Čekajte da vas pozovu gdje god, a tražite posao u kojem neće biti uvjet posjedovanje vozačke dozvole one kategorije kojom ste počinili prometnu nesreću i bijeg.

 

Sada mi objasnite koju vozačku dozvolu imate, točno koje kategorije i datum polaganja, te koja je bila NDM onog kamiona kojom ste udarili u traktor.

 

Ovo pitam jer je vrlo lako izigrati zaštitnu mjeru zabrane upravljanja ukoliko posjedujete više položenih kategorija (C1, C i slično).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda će zabrana glasiti na C kategoriju, vozilima lakšim od 7,5 t možete voziti za vrijeme zabrane, da ste polagali E kategoriju mogli bi ste prikačiti praznu prikolicu težu od 750 kg i vozikati se nekažnjeno s istim onakvim kamionom od 17 t.

 

Zaštitna mjera zabrane upravljanja započinje tek kada se primi zasebna obavijest od policije o početku njenog trajanja, ne od pravomoćnosti presude kojom se ona određuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija