Jump to content

Na koji način izbjeći placanje PDV-a od 25% na zaradu od nekretnine


mirtinte1

Preporučene objave

Postovani,

Postavila sam već pitanje al mi nitko nije odgovorio pa Vas ponovno molim za pomoc. Radi se o kući moji roditelja koja je prodana na javnoj drazbi,ja bi ju sada kupila naravno pomoću kredita al me muči to sto prodavatelj neće platiti 25%pdv na svoju zaradu a banka njemu isplaćuje cijeli iznos koji on traži. Moje pitanje glasi ako on daruje kucu svojoj kćeri koja ima drugo prezime dali onda ona moze prodati meni kucu i ne platiti taj PDV od 25 % ??????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zašto smatrate da bi taj "kupac vaše kuće" zasigurno trebao platiti "25% pdv-a" na zaradu? imao sam sličan slučaj prije nekoliko godina. taj tkz. "porez na dohodak od otuđenja nekretnina u roku kraćem od 3 godine" je vrlo rastezljiv pojam i iz osobnog iskustva znam da ga referenti pri poreznoj upravi različito tumače. u mom slućaju nekretnina je preprodana u roku mjesec dana, i nisam bio izložen plaćanju nikakvog poreza-bio sam pozvan u poreznu upravu da obrazložim slučaj i na sreću oslobođen poreza. bilo bi dobro da se uputite pri nadležnoj ispostavi porezne uprave u vašem mjestu i obraložite slučaj, eventualno i da zatražite da vam se odgovori u pisanom obliku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam puno na odgovoru,to ću svakako učiniti . A sto se tiče tog poreza na zaradu od 25% kupac koji je kupio nasu kucu u čijem je vlasništvu mislim da 2 mj iako je moja obitelj još u njoj meni će prodati kucu po duploj cijeni nego sto ju je on kupio pa zbog toga mislim da bi se taj porez morao platiti,iako on veli da ga je zajedno sa suckim troškovima sve to došlo toliko (price za djecu) al ja tu ništa ne mogu . Pa mi je pala na pamet opcija to da on daruje kucu kćeri i ona ju proda meni... (nebi bilo problema kad bi ja imala pola novaca da mu dam na ruku a pola preko kredita al to je nemoguće misija u današnjoj situaciji) molim ako imate još neki savijet vezano za ovaj slučaj ...

Još jednom hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija