Jump to content

Molim pomoc


anonimno

Preporučene objave

Postovani, ovako na sudu sam se nasao pod optuzbom čl.99/1, sto bi znacilo nanosenje teskih tjelesnih ozljeda na mah. S tim da je situacija bila ovakva, doticna "zrtva" se meni prijetila porukama u smislu da ce mi glavu razbit, vidit cu ja s kim se zaj...... itd.... I onda je on dosao na moja vrata gdje je doslo do verbalnog obracuna i naguravanja, u trentku kad je on mene krenuo udarit ja sam njega nekoliko puta udario sakom i dohvatio nekakvu palicu iz stana (komad sipke iz ormara na kojoj visi roba) i udario ga jednom dva puta i ostavio takvog na stepenicama. Sada mene zanima kakve sankcije mogu ocekivati s obzirom da mi je to jedini i prvi prekrsaj na sudu. U vrijeme kad se to zbilo sam spadao u mlade punoljetnike dakle stariji od 18 manje od 21 a osteceni je imao vise od 21 godinu. I jos da li ima veze ako smo mi nakon dogadaja se sreli i razgovarali o tomu? Savjet nekakav sto uciniti da nemam NIKAKVIH sankcija dakle kako okoncati postupak da po mene zavrsi dobro, s tim da ja imam svjedoke a on ih nema...... Koje su mogucnosti prekida postupka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sto uciniti da nemam NIKAKVIH sankcija

 

po svemu sudeci nikako, granicu nuzne obrane si po ovome sto opisujes (debelo) prekoracio, pa ako jos nije sporno da je rijec o tto, osuda izgleda neizbjezna.

 

sankicija je vec druga prica, a ovo sto pitas, da ste ti i on "razgovarali" poslje dogadjaja ima veze, sud cijeni i odnos okr prema ostecenom pa bi ti se to ubrajalo u olakotne... naravno ako se razgovor nije sastojao u tome da si mu rekao da ces ga jos malo podebljati tom sipkom cim prizdravi...

 

i, zasto ti je toliko vazno da iz te price izadjes bez ikakve osude? mislim normalno da ti se ne ide u zatvor, da ti se ne placa kazna, ali zasto je nuzno bas i bez npr jedne mjere upozorenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... I onda je on dosao na moja vrata ...u trentku kad je on mene krenuo udarit ja sam njega nekoliko puta udario sakom i dohvatio nekakvu palicu iz stana (komad sipke iz ormara na kojoj visi roba) i udario ga jednom dva puta i ostavio takvog na stepenicama. ....

....s tim da ja imam svjedoke a on ih nema...... Koje su mogucnosti prekida postupka?

 

iz svega ovoga proizlazi da ste imali nekoliko mogućnosti da izbjegnete TTO ozljeđivanje - zatvoriti vrata nakon što je uslijedila i završila verbalna prepirka i naguravanje, zatvoriti vrata nakon što ste se ručno obračunali, pozvati policiju odmah nakon prvog odnosno drugog zatvaranja vrata..

ali vi još imate i vremena i prostora iz ormara uzeti šipku i njome ga udarate..iz čega se može zaključiti postojanje namjere da ga teško ozlijedite..

 

ovi svjedoci koje spominjete su osobe koje su vidjele cijeli događaj pred vašim vratima? ako jesu, onda su to i "njegovi" a ne samo "vaši" svjedoci, jer bi trebali govoriti o onome što su vidjeli a što može ići i jednoj i drugoj strani u prilog, odnosno protiv nje..

druga je stvar ako nitko nije bio prisutan tom vašem "obračunu" na vratima stana..znači, vaša riječ nasuprot njegove...e, tada bi se obrana mogla već postavljati drugačije, i za to bi vam trebala pomoć odvjetnika..

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bitno mi je jako da ne dobijem nista posto imam namjeru se seliti u ameriku za par mjeseci a to bi me moglo itekako zahebavati za dobijanje vize, a da o zelenoj karti i ne pricam. Koji je nacin da se kod nas ponisti prijava??? Osim toga da doticna sipke je bila u prinicipu meni jako blizu jer sam ja slagao ormar prije "posjete" i sve je bilo vani, tako da mi je to prvo bilo pri ruci. Jer nije bas da je bilo vremena trajanje dok sam ja zgrabio sipku i udario je svega par sekundi. S tim da sam ja znao da doticni posjeduje pistolj bez dozvole zbog cega sam i povukao sipkom.... any ideas kako sloziti obranu da se prode sto bolje po meni? Ja imam svjedoke za prijetnje prije toga sms i sl. I da je on pokusavao uci medutim veci dio nisi vidjeli jer su bili u sobi a to je bilo pred vratima i na samim vratima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mi smo se svadali pred vratima na sto sam ja pokusao zatvoriti vrata medutim on je pokusavao uci pa sam ga odgurnuo, na sta se on zeletio na mene i ja sam ga udario. On se okrenuo i meni je kroz glavu proslo da on posjeduje pistolj jer je napravia nekakav mot kao da ce nesto izvuc ispod jakne, na sta sam ja 2 metra od vrata zgrabio tu blentavu sipku iz ormara i lupio ga jednom, ili 2 puta nisam vise siguran jer u tom momentu sam puko jednostavno. Ima li kakve veze sto je taj momak imao vec prometnu u kojoj je imao slicne tjelesne ozljede?????? U policijskom izvjescu pise da sam ja pospremio tu sipku sto nije istina jer imam 2 svjedoka koji su bili u stanu u tom trenutku da sam ja slagao ormar i da je sve iz ormara bilo na podu skupa sa sipkom. i policajac mi nije dao uvid u izvjestaj iako sam ja inzistirao da procitam sto pise. U optuznom prijedlogu kaze da je bio verbalni sukob ali po njegovom ponasanju i porukama nedugo pola sata sat prije dogadaje se dalo zakljucit da je on mene dosao tuci i nista drugo. ikakvi prijedlog kojeg odvjetnika u zg uzeti? i kako dokazati da te ozljede barem nosa nisu nastale udarcem sipkom sto i nisu???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija