Jump to content

Ovršni postupak T-mobile - Hanžeković


Golemi

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim za savjet. Problem slijedeći:

 

Tokom 2006 godine sam natukao račun prema T-Mobile 1600kn, naravno nisam platio.

Početkom 2007 odv.društvo Hanžeković i partneri šalju "prijedlog za ovrhu" i prijete se da ukoliko se ne obratim u roku 8 dana nastupa ovrha.

 

Zovem Hanžeković kompaniju i dogovorim se da ću taj dug od 1600kn platiti u 3 rate i kad platim, + još 500kn troškova odvj.društva za sastavljanje tog dopisa ,prijedloga ili šta već i svi smo kvit.

 

Ja dva mjeseca zaredom uplatim po 500kn i ostalo mi je još tih 630kn zadnja rata koju nisam platio....nikako

 

Od 2007 se meni niko nikad više ne javlja,ni Hanžekovići niti T mobile.

Sve super, vjerovatno zastara..isl

Međutim, mene počelo kopkati taj dug od 630kn prema T-mobile pa si ja kontam da ja to uplatim T-mobile-u da nebi bilo da jednog dana nemogu uvesti njihovu fiksnu liniju i slično.

 

I ja to napravim, dođem na prodajno mjesto i uplatim cjelokupni dug glavnice od 630kn i kaže gđa na prodajnom mjestu da je to samo dug prema njima i da je to glavnica, ali da se moram javiti odvj.društvu jer se kod njih vodi evidencija i da mora odvj. društvu faksirati uplatnicu, i lijepo kolegica to njima pred menom faksira i to je to.

 

I vidi vraga!

 

Samo 5 dana kasnije dolazi pismo od odvjetničkog društva Hanžeković (sjetili se oni mene :)))

 

slijedećeg sadržaja:

 

Poštovani,

obraćamo se kao punomoćnici naše stranke t-com bla, bla, u svezi ovršnog postupka koji se vodi temeljem rješenja o ovrsi javnog bilježnika Iva Hanžeković bla bla posl.broj Ovrv-...pa neki broj****/07.

Obavještavamo Vas da ste prema našoj evidenciji do danas na račun ovrhovoditelja uplatili iznos od 2878kn.

 

Pozivamo Vas da u roku 8 dana kontaktirate naše društvo na br...*** iili putem emaila...***. a radi dogovora oko obročne otplate preostalog dugovanja.

U protivnom imamo strogi nalog naše stranke nastaviti sa postupkom što će Vam izazvati dodatne troškove i neugodnosti.

 

potpis,žig Hans i kompanija itd.

 

 

E sad, ovo prvo meni zvuči kao prijeteće pismo i pokušaj iznude.

Zovem ja njih već 2 dana i nema teorije dobiti ih na telefon, ostaje mi kontaktirati mailom.

Zovem t mobile, kažu oni prema nama nema dugovanja glavnice ali ja navodno dugujem oko 1400kn + cca 500kn troškova odvjetnika. to su kak ti neke kamate tih 1400kn.

 

E sad ja postavljam pitanje, ako sam od davne 2007 dužan bio 630kn otkud kamata od 1400kn???

Koliko su te kamate po godini? puta 100 ??? Kako može kamata biti 3 puta veća od glavnice???

 

Kako ja mogu dobiti taj točan izračun?

 

Što napraviti sa Hanžekovićem, ovo pismo mi zvuči na pokušaj ono APP ili što?

I kako provjeriti da li se stvarno vodi postupak protiv mene? i kako mogu vidjeti taj spis?

Ima li tu kakve osnove za zastaru?žalbu? ili bilo šta?

 

Molim malo za savjete.

 

hvala i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, kad placate naplaćuje se obrnutim redoslijedom. Prvo trošak odvjetnika, pa kamata na svaki neplaćeni iznos od dan dospijeća do isplate (14%) godišnje, pa onda glavnica.

Treba izračunati koliko vam je tada bila kamata i jeste li već počeli otplaćivati istu. Prema mojoj računici jeste. E sad, na taj iznos koji je ostao i dalje je tekla kamata sve ove godine. 14% godišnje. Dakle, 500 kn odvj. troška je plaćeno, kamata je plaćena, ostao je dio glavnice koji niste otplatili i na koji je nastavila rasti kamata sve ove godine jer niste ispoštovali nagodbu! To trebate izračunati da vidite koliki je točno iznos, kamata da vam nisu preračunali!

 

Dakle ako je bio prijedlog za ovrhu, vi ste sklopili nagodbu (usmenu, ali ipak nagodbu), 10 godina je izvršenje ovrhe, ali ste to prekinuli priznanjem duga! Izračunati, platiti i tražiti potvrdu sa pečatom i potpisom ovlaštenog odvjetnika da je dug podmiren!

 

Ako je bila samo OPOMENA iz 2006 godine, a ne prijedlog za ovrhu sve je već bilo davno zastarjelo (godinu dana od pojedinog računa), a vi ste priznanjem duga prekinuli zastaru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, kad placate naplaćuje se obrnutim redoslijedom. Prvo trošak odvjetnika, pa kamata na svaki neplaćeni iznos od dan dospijeća do isplate (14%) godišnje, pa onda glavnica.

 

Poštovani,

ako se plaća redoslijedom koji ste napisao imam jedno pitanje za vas. Čemu služi poziv na broj koji se nalazi na uplatnici? To pitam iz razloga jer sam imao sličan problem sa istim operaterom i istim odvjetničkim uredom i na Sudu sam upravo zbog poziva na broj na uplatnici kojom sam uplatio dug prema operateru natjerao odvjetnika ureda Hanžeković da odustane od dijela optužnice i redoslijeda plaćanja. Tako da je moj dug nakon toga bio više nego prepolovljen.

 

Nisam stručnjak i ispričavam se unaprijed jer ne bih htio dovesti u neku gabulu Golemog ali samo pitam jer eto meni se posrećilo da me je sutkinja pitala da li sam platio dug T-mobilu na originalnoj uplatnici sa pozivom na broj. Obzirom da jesam onda je ta uplata tako morala biti i proknjižena kod operatera. Eto, to je moj slučaj. Da me sutkinja nije pitala ja bih najvjerojatnije prošao loše.

 

Lijep pozdrav :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Jer je to bila opomena, a nije pokrenut sudski (ovršni) postupak! Ubuduće da znate, kad vam dođe opomena od nekog odvj. društva, ako nije preporučena, a znate da ste dužni,platite dug, ail posebnom uplatnicom, a odvj. trošak zanemarite jer i da pokretnu ovrhu ne mogu dokazati da ste vi zaprimili opomenu, a to što ste platiti općom uplatnicom ( a ne onom koju su vam poslali) ide vam u prilog jer ste vi samo ispunili svoju oibvezu. Odvj. onda znaju tražiti trošak pozivajući se na opomene koje su 250 kn + pdv, a bez dokaza sud im ga nikad neće dodijeliti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Pozdravljam. Imam i ja jedan problem, 2009. godine sam nekada potpisao ugovor sa t-com-om i placao sve redovno, pa sam 2 godinu prestao da placam tj nesto malo sam plaćao, pa kada sam otisao da se odjavim u t-com radnik mi je rekao "Ne moraš ti to plaćati, ovi naši samo šalju svoje te "utjerivače" da uplaše ljude i ko nasjedne da plati on plati.",i nače znam čovjeka tog koji radi tu ( sada nisam u mogucnosti njega da kontaktiram jer nisam u Hrvatskoj pa moram ovako), poslije toga meni nista nije stizalo na kucnu adresu nikakvi racuni i evo proslo je koliko godina od tada, par dana prije ulaska u EU meni stize to pismo od odvjetnicke tvrtka Hanzekovic, kao da izmirim dugovanja bla bla, sto i svima...a nisu naveli koliko sam im duzan, njima ili t-com-u, usput, kako oni mogu da potrazuju nesto od mene kad sa njima nikakav ugovor nisam sklapao i mislim da to stoji u zakonu, ali nadam se da ce mi neko pametniji odg na ovo moje, hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija