Jump to content

Ovrha i zatezne kamate


bogec

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

 

 

 

postoji ovrha i Fina je zablokirala račun zbog naplate te ovrhe- svaki mjesec je jedna trećina plaće išla za otplatu te ovrhe, i sad kad sam provjerio u Fini stanje duga, bez obzira na moje uplate koje su vidljive, dug se udvostručio! Kaže ljubazna gospođa tamo da su to kamate, i da kamate idu svaki dan! Znači, uplatio sam dio, ali to ništa ne znači jer je dug svakim danom sve veći, zbog kamata.

 

Kako je to moguće? S obzirom na male plaće i nezaposlenost, postoji mogućnost da taj dug nikad neću otplatiti zbog tih kamata. Znači, ako ostanem bez posla, ja ću sjediti kod kuće, a kamate će samo rasti i rasti..

 

Molim vas da mi pojasnite kako je to dozvoljeno, kad već postoji dug i kamate po ovrsi, da još Fina dodatno zaračunava kamate na dug.Kojim redoslijedom ide otplata? (prvo kamate ili glavnica).

 

 

Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

trebam odgovor na par pitanja...naime postoji ovrha po dugu od American Expressa od mog djeda.Zadnji iznos koji su nam na Fini rekli je oko 68000kn.S tim da su najveći dio kamate jer je to dug star min 10god.Prije nekih 6mj je Fina zablokirala djedovu mirovinu(tj.račun) i uzimala dio.Djed je umro prije mjesec dana i jos nije bila ostavinska rasprava.U nasljedstvo je ostavio zemlju koja ce pripasti baki pa time i to dugovanje.Moje pitanje je da li se može ikako dogovoriti otplata tog dugovanja na rate da ne sjednu i baki na mirovinu da ne ide preko Fine i da li postoji mogućnost neke žalbe da se umanje te kamate (možda je glupo pitanje,ali ništa ne gubim).

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zar se isplati pokretati ostavinsku raspravu.

dug preko 68.000,00kuna

+ trošak ostavinske

koliko vrijedi zemlja ?

 

nasjednik vrača dugove ostavitelja do vrijednosti nasljeđene imovine .

ako ne prihvatite nasljedstvo niste u obvezi vračati dug ostavitelja .

zemlju možete obrađivati i ako je i dalje na djedovu imenu.

ostavinsku, za naknadno pronađenu imovinu,možete pokrenuti nakona zastare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ukupno je negdje oko 2,9 hektara (šuma, voćnjak i nešto obradive zemlje).Ako sam Vas dobro razumijela najbolje bi bilo za baku da ne preuzme nasljedstvo i čeka zastaru dugovanja? O kojem vremenskom periodu otprilike je riječ? Nakon zastare baka ili mi možemo potraživati naknadno zemlju ? Što se tiče ostavinske rasprave, kad smo išli prijaviti smrt djeda u matični ured tamo su nam rekli da čekamo obavijest o ostavinskoj raspravi.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija