Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Majdaaa

Pitanja GPP

Preporučene objave

U skripti all in imam ovaj odgovor...ali gledam zakon i vidim da pod posebnim postupcima postoje sporovi male vrijedonosti i postupak pred trgovačkim sudom....sad mi nije jasno....zašto to nije navedeno pod odgovorom dolje? Zna li itko?

 

 

56. PRAVNI LIJEKOVI U POSEBNIM POSTUPCIMA

1) Pravni lijekovi u parnicama iz radnih odnosa - rok za podnošenje žalbe jest 8 dana.

Iz važnih razloga sud može odlučiti da žalba ne zadržava ovrhu odluke. U postupku u parnicama iz radnih odnosa prvostupanjska se odluka u povodu žalbe može ukinuti i predmet vratiti prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje najviše jedanput. Ako drugostupanjski sud nađe da bi prvostupanjsku odluku trebalo ukinuti i nakon što je ona bila već jedanput ukinuta u povodu žalbe i predmet vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje, drugostupanjski će sud sam provesti postupak. U tom slučaju dopuštena je i revizija.

2) Pravni lijekovi u parnicama radi smetanja posjeda - rok za podnošenje žalbe jest 8 dana. Iz važnih razloga sud može odlučiti da žalba ne zadržava ovrhu rješenja. Protiv rješenja donesenih u parnicama zbog smetanja posjeda dopuštena je samo izvanredna revizija ako su ispunjeni uvjeti za izjavljivanje revizije protiv rješenja. Ponavljanje pravomoćno završenog postupka zbog smetanja posjeda dopušteno je samo iz razloga što stranci nezakonitim postupanjem nije dana mogućnost raspravljanja ili što je u postupku sudjelovala osoba koja ne može biti stranka u postupku, i to samo u roku od 30 dana od pravomoćnosti rješenja o smetanju posjeda.

3) Pravni lijekovi kod izdavanja platnog naloga - protiv rješenja suda kojim se ne prihvaća prijedlog za izdavanje platnog naloga nije dopuštena žalba. Platni nalog tuženik može pobijati samo prigovorom. Ako se platni nalog pobija jedino u pogledu odluke o troškovima, ta se odluka može pobijati samo žalbom protiv rješenja. U dijelu u kojemu nije napadnut prigovorom platni nalog postaje pravomoćan.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Paaa, promijenio se ZPP više puta od kad je ALL in napisana... Treba paziti po kojem se zakonu radi- imaš radne sporove, smetanje posjeda, spor male vrijednost, platni nalog, postupak pred trgovačkim sudom- dakle treba nadopuniti taj odgovor... Ne znam ima li kakvih novih promjena na tom području sa novim ZPP-om (od 01.04.2013.) pa zavisno nakoji rok izlaziš i to pogledaj...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×