Jump to content

[FAQ] - Ultimativna tema o ovrhama ili mali know-how


Rrvat

Preporučene objave

Pozdrav svima ovršenima, ovršenicima a i onima koji se tako osjećaju. Zamislio sam ovu temu kao ultimativnu temu namijenjenu pitanjima vezanima uz ovrhe. Zašto? Zato jer mi se forum učitava preko pola sata, da probate koristiti cache? Ovdje je više tema nego na forum.hr

 

Uglavnom, da se predstavim, ponosno nosim titulu 'rvat i katolik, na moju veliku sreću još veoma kratko, a kao i svaki 'rvat mogu se ponositi i sa ovrhom. Na sreću moja je mala, a prije nego zauvijek odem iz ove zemlje još manjega srca, htio bih vratiti svoj dug 'rvackoj. Znate, ne bih se htio vratiti za koji pet godina, vozeći automobil, koji si većina 'rvata sa prosječnom plaćom ovdje (koliko ono iznosi?) nemože priuštiti pola milenija, i imati grižnju savjesti, da netko zbog mojeg duga nema za kruh, ili još popularnije, novi mobitel, cigarete i sto kava dnevno. Ah, ta empatija, ta divna filantropija...

 

Da skratim priču, želio bih platiti ovrhu koja iznosi cca 400-500 Eur, da vas odmah razuvjerim, po starom dobrom običaju poslodavac mi je ostao dužan cca 15000 kn. Da, izvršen je inspekcijski nadzor, četiri puta čak. Pred mojim očima. Da tako loše obavljam svoj posao, sada bih vjerojatno bio gladan. Opet sam skrenuo s teme. Imam sreću, pa radim posao koji ne zahtijeva stalni angažman, pa se niti ne trudim naći ovdje stalan posao. Freelanceam, za neznalice, vršim određene intelektualne usluge, no za proboj na strano tržište, kamo se neizmjerno sretan uskoro selim, nažalost staro balkanski način solarnog plaćanja ne funkcionira. Uplata na devizni/žiro račun.

 

Dakle, nakon ovog iscrpnog uvoda, moje pitanje je dali je devizni račun otvoren u RH podložan ovrsi? Ukoliko je, sljedi mi otvaranje računa u DE.

 

Pozdrav svima!

 

Mali 'rvat

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija