Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Policijska zvanja u činove HV-a

Preporučene objave

Zanima me konkretno kako će se prilikom odlaska u mirovinu ( policijsku ) prekvalificirati policijska zvanja u činove HV-a ? Npr. Od zvanja policajac pa nadalje. Konkretno me zanima zvanje višeg policajca. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Do sadašnjeg zakona od 01.01.2005., oni koji su odlazili u braniteljsku mirovinu kao HRVI iz policije (MUP-a) sa policijskim zvanjem viši policajac trebali su dobiti zvanje časničkog namjesnika i na osnovi tog mislim najvišeg vojnog dočasničkog čina ostvarili su odlične mirovine kao Hrvatski branitelji. S obzirom da više ne postoji ona opcija (tako sam čuo od vrlo pouzdanih izvora) da ideš čin gore odlaskom u braniteljsku mirovinu odlaziš u mirovinu s činom srazmjerno tvojoj stručnoj spremi odnosno činu višeg policajca prevedeno u vojni čin. Policijski činovi su drugačiji od vojnih pa tako ide (mislim ovako):Policajac, Viši policajac, Policijski narednik i za zvanje Viši policijski narednik nisam siguran da još postoji i sa SSS to je to. Dakle kako vidiš policija ima daleko manje činova nego HV pa tako možeš i očekivati da ćeš dobiti otprilike čin srazmjerno tvom činu dakle nešto viši od one sredine (možda stožerni narednik) iako ništa nije sigurno i teško je tu decidirano odgovoriti, a čuo sam da ti činovi još nisu usklađeni, a u HV-u su uveli neke valjda nove činove sve tako da s.ebu situaciju i uzmu ljudima na ovaj ili onaj način. Pretpostavljam da te muči čin zbog koeficijenta prilikom izračuna mirovine ali poručio bih ti da previše ne razbijaš glavu s tim jer vjerovatno ćeš proći dosta dobro (možda ne baš časnički namjesnik ali možemo nagađati......).Probaj otići u mirovinsko i tamo pitati nekog pravnika kako to oni izračunavaju. Najviše ti ovisi izračun odnosno postotak vojna-civilna kao i opća ili profesionalna nesposonost kao i preostala radna sposobnost što opet ovisi o tvojoj invalidnosti, ratnom putu.............itd. Najsigurnije ti je pitati u mirovinskom pravnika.

 

Pozdrav.

:couple: :moli:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×