Jump to content

Kad nastupa zastara duga VIP-u?


MAXtv

Preporučene objave

Dužan sam VIP-u od prije nekih 3g. 1000kn. Jednom mi je došla opomena pred tužbu i više ništa. Moj račun u banci je odavno blokiran tj. čak je ukinut, pa se nemaju odakle naplatiti. Ako mi pošalju neku ovrhu doma, da li postoji zastara duga i koliko mora proći vremena da bi se na nju mogao pozvati? Ne znam kako to točno ide...

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Fiducija!

Ako sam dobro shvatio, Vip više nema načina, tj. ne može mi naplatiti taj dug putem neke ovrhe ili sjedanjem na račun? Ako me kontaktiraju ponovo u vezi duga, mogu se pozvati na ovrhu? Naime, nedavno sam se nešto u Vip-u raspitivao i nisam ništa mogao jer mi stoji dug iz davnijih dana. Dakle u Vip-u više nemogu biti pretplatnik na njihove usluge, ali mi naplatiti dug ne mogu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ako je obveza zastarjela kao u ovom slučaju, više se ne može tražiti njezina naplata (znači - ne mogu vas ovršiti za taj dug). Dug i dalje postoji, i vjerojatno je njihovim internim aktima regulirano da dužnici ne mogu sklapati nove pretplatničke ugovore, ali ovrha ne može biti provedena. Ako je i pokrenu, vi se pozivate na zastaru. Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija