Jump to content

Nepostojeća pretplata t-com - prijeti ovrha


googli

Preporučene objave

Štovani,

nikad nisam imao pretplatu navedenog operatera , niti sam ikad dobio račun za njihove usluge. Da se radi o dugovanju i da je predmet već na sudu, saznao sam slučajno kada sam išao produžiti ugovor na njihove druge usluge koje koristim par godina.

Naime, navodno se radi o dugu u iznosu 3000 kn. Kontaktirao sam opcinski sud gdje mi je receno da je ovrha obustavljena. Kada sam se obratio ponovno odvjetnickom drustvu koje zastupa T-com, rekli su mi da se iznos mora platit. ???

Situacija je sljedeca- 2004. godine potpisao sam ugovor u poslovnici T-com, pretplatu i uređaj. Međutim kartica za plaćanje nije prošla, odustao sam od pretplate, uređaj nisam kupio i na tome je ostalo. NIKAD nisam dobio niti jedan račun! Kome da se obratim dok mi nije ovrha sjela??

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Minimum na koji imate pravo je tražiti od HT-a ili odvjetničkog društva čitavu dokumentaciju (ili samog suda, iako su oni u tome spori) Tamo bi točno trebalo pisati temeljem čega je rješenje doneseno i kad je postalo pravomoćno (i zašto je uopće obustavljeno, jer je očito da nije obustavljeno vašim prigovorom), koliko ste točno dužni platiti, kome i na ime čega.

 

U principu, svaki postupak sadrži dug po računu, trošak odvjetnika (ili JB) i trošak suda. To ko je obveznik plaćanja za svaku od ovih stavki umnogome ovisi o razlozima obustave postupka.

 

Npr, ako je sam HT obustavio postupak, u principu nema pravo na naknadu za taj dio postupka (npr, naknadno su procjenili su da se ne mogu naplatiti na način naveden u rješenju - njihov problem što su uopće išli u to), ali imaju pravo na sam iznos duga i na eventualne buduće troškove postupka kad se opet pokrene

 

Ako je sam sud obustavio postupak zbog recimo materijalne povrede od strane HT-a ili odvjetnika koji ih zastupa (iako malo vjerojatno), u principu niste dužni platiti ništa...

 

Kažem, puno bi jasnije bilo da vidite što točno stoji u spisu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci situacija je ovakva...

Otisao sam na sud, dobio Prijedlog za ovrhu, Rjesenja o ovrsi , izvod iz poslovnih knjiga i rjesenje o obustavi ovrhe.

Ovrha je obustavljena 07.01. 2009. god. U njoj je navedeno da je sud 2005 god odredio ovrhu nad ovršenikovim pokretninama, a 2008. god pokušana pljenidba pokretnina je ostala bez upjeha jer je ovršitelju bio onemogucen pristup kuci OVRHOVODITELJA ( zar ne bi trebalo pisat ovršenika?? )

2009. god sud je pozvao ovrhovoditelja da dostavi daljnje prijedloge za nastavkom ovrhe, ali on nije udovoljio zahtjevima suda niti je predlozio daljnje postupanje, pa je sud postupak obustavio.

I sto sad? Ja jos uvijek tvrdim da nemam veze s ovom pretplatom i sa ovim dugom. Koliko mi je poznato , zastara nastupa za 10 god, sto je u mom slucaju jos 1 god. Ne znam da li da se bakcam s ovim i dalje ili da jednostavno pustim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozda je najpametnije ignorirati ih jos godinu dana...

 

Ako je sud vec sam zaustavio stvar, znaci da ga sam od sebe nece ni ponovo pokrenuti (nije propisano, ali toliko su inertni da nema sanse, a generalno nije ih ni briga jer je u pitanju privatna tuzba HT-a) Da bi se postupak nastavio, HT bi trebao podnijeti zahtjev. Ako procjene da imate kako platiti (redovna primanja, placa, mirovina, auto ili nekretninu u vlasnistvu) mogli bi pokrenuti, u protivnom nece, niko se nikad u ovoj zemlji nije naplatio ovrhom nad pokretninama tipa televizor, mobitel itd, nema sanse da idu u to.

 

Ima li u papirima koje ste podigli na sudu i dokaz da ste primili rjesenje (potvrda i povratnica s poste da ste to potpisali). Ako nema to, onda mora niti potvrda tipa "posiljka nije podignuta" i objava na oglasnoj ploci suda. Trazite to od suda. Nesto od toga sud MORA imati. Ako nema, to vam je dovoljan razlog za povrat u prijasnje stanje, razlog je sto o ovrsi niste ispravno obavjesteni i niste imali mogucnost prigovoriti u zakonskom roku, to svakako napravite unutar 30 dana od saznanja da imate ovrhu. Nije vise cak ni bitno hoce li oni uvaziti ili odbiti zahtjev, cak i ako odbiju, sve to prolongira proceduru, nema sanse da bude gotovo unutar godinu dana.

 

Zapravo, cak i da imaju valjan dokaz o dostavi, nije lose napisati prigovor i u njemu sve navedite. U principu ce prigovor biti odbijen jer je van roka, ali kako rekoh, sud mora odgovoriti i na najbesmislenije zahtjeve, a ovisno o sadrzaju prigovora mogu cak zakazati rociste. Ne znam kojim bi odredbama to bilo regulirano ali imam iskustvo s takvim situacijama. Naime, i moja firma je uglavnom na onoj "drugoj" strani u odnosu na vasu, dakle i mi smo pokrenuli neke ovrhe prema fizickim osobama, znam koliko je to zapravo nemoguce naplatiti i koliko su nas puta zvali na rociste cak i u situacijama kad je neko od tuzenih na listu papia sudu poslao obicne baljezgarije, bez ikakave veze sa samim slucajem, van svakog roka i procedure. U pravnom smislu to naravno ne rezultira nicim, ali kompicira i produzuje proceduru.

 

Naravno ne impliciram da ste vi od takvih, po ovom sto navodite itekakao imate razloga za pravi prigovor, samo kazem da, ovisno o sudu i sucu, zapravo svaki dopis moze biti razlog da se stvar dodatno komplicira, sto je vama zapravo u interesu obzirom na apsolutni zastarni rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija