Jump to content

Zabrana emitiranja određenog programskog sadržaja


Meeslaw

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Unaprijed se ispričavam, no na dio prava o intelektualnim vlasništvima ne dolazi puno posjetitelja pa stavljam pitanje ovdje, ako netko može pomoći.

 

Imam jedno pitanje vezano za naziv teme. Iskon TV, a sigurno i drugi provideri blokiraju određene programe kada nositelji autorskog prava to zatraži od njih.

Kod Iskona ima jedan članak i stavka koja spominje takvo nešto u njihovim uvjetima korištenja koja se prihvaćaju pri potpisu ugovora.

 

Taj stavak kaže: Iskon nije odgovoran za Sadržaj koji se nudi temeljem ovih Posebnih uvjeta te ne provjerava čini li se Sadržajem povreda nekog od zakonom zaštićenih prava što uključuje, ali nije ograničeno na prava sadržana u propisima o autorskim i srodnim pravima, propisima o pravu industrijskog vlasništva, propisima o medijima te propisima o zaštiti potrošača.

 

Da li, ako sam ja potpisao ugovor znajući da ovo piše i prihvaćajući taj "uvjet" znači da, sam prihvatio da mi zamrače/ugase određene programe? Kao primjer mogu navesti FTV utorkom u vrijeme LP, jer u Hrvatskoj nositelj prava na prijenos LP utorkom ima samo Arena Sport i T-com te navedeni program zamrače.

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija