Jump to content

zbog proceduralne greske prijeti zastara


anonimno

Preporučene objave

Molila bih za savjet.

Na prvostupanjskom je ex proglasen krivim za nanosenje teske tjelesne ozljede i uvjetno osuden.

Zalio se zupanijskom sudu i zalba je usvojena, jer je sutkinja pogrijesila utoliko sto nije izdvojila iskaze(da vas ne zamaram sa detaljima).

Nije sporno pocinjenje kaznenog djela! Dakle,predmet se vraca prvostupanjskom sudu,a ono sto po svoj prilici slijedi(velika sansa) je zastara predmeta koja nastupa sa 7. mj.2007.!!

 

Svjesna sam nase realnosti i cinjenice da je nepravda svuda oko nas i da ovaj moj slucaj nekome mozda nije vrijedan spomena i da se nase pravosude i na tezim kaznenim djelim pokazalo nedjelotvorno, te da ima vece nepravde na svijetu; no ja jednostavno tesko prelazim preko ovog apsurda!!

Ostavila sam svu imovinu, osobne stvari, prosla 3 godisnju brakorazvodnu parnicu i sada ovo...

:-o ..

Ukratko, molila bih ,ako netko ima konkretan savjet(odvjetnica je vec pisala sudu sa molbom da ubrzaju proceduru...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izdvojit će se ono što se treba izdvojiti,a ako je u tome neki ključan iskaz, iskaz dotične osobe morat će se ponovno provest,pa ovisno kad se dođe do nje tada će predmet i završiti. teško je ovako prognozirati jer nemam spis pred sobom i ne znam što je prvostupanjski sud proveo, a što je izdvojeno i što je drugostupanjski odlučio, što se treba izdvojiti i koji se dokazi trebaju ponovno provesti. mi vam ovdje dajemo savjete na neviđeno,a to nevalja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oke,oke hvala i na ovakvoj informaciji. :-)

 

necu vise gnjaviti sa detaljima, samo cu dodati da je cin nasilja dokazan i neupitan,a povreda kpz-a se odnosila na iskaz njegova svjedoka(majke) koji je procitan na glavnoj raspravi umjesto da je ona osobno na glavnoj raspravi dala iskaz.(tako je meni objasnjeno)

zahvaljujem na prethodnom odgovoru :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa niš, jednostavno morate shvatiti da mi ovdje nismo ni vidoviti niti imamo kristalnu kuglu.

odgovor- onda će se morati provesti taj dokaz-saslušanje njegove majke. i da može se odužiti i otić u zastaru ak će on izbjegavati doći na sud, mjenjati mjesto boravka itd. milion je načina da se sve to otegne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može se to provesti ponovno i na jednom-dva ročišta..sve ovisi hoće li biti kakvih novih dokaza, i hoće li ih sud prihvatiti..ako ne, onda se uz suglasnost stranaka čitaju raniji iskazi, nalazi, dokumentacija i sl.

povreda je u tome što je kako vidim majka optuženika bila svjedok..e, ona ima mogućnost korištenja blagodati nesvjedočenja, pa je zbog toga uvijek potrebno takvog svjedoka pitati želi li ili ne koristiti se tim pravom..

 

za optuženog je važno da dođe, da se uzme njegovo očitovanje o krivnji i onda obrana, tada se on obavještava i o slijedećoj raspravi ako će biti možda odgoda...pa to potvrđuje svojim potpisom na zapisniku, i ako slijedeći puta ne dođe na raspravu, ona se može održati i bez njega..ovo sve u slučaju da se radi o kaz. djelu za koje je predviđena kazna zatvora do 5 godina, tzv. skraćeni postupak..(nekako mislim da se radi o ovoj mogućnosti)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Xsara, hvala na odgovoru

:-)

Onak,skeptična sam da bi druga strana pristala na

čitanja iskaza,nalaza i sl., pa mislim da me očekuje

navlačenje po sudu.(koji btw. nije u mjestu mog stanovanja )

I upravu si,radi se o kaznenom djelu za koje je pred. kazna do 5 godina.

Suma sumarum; on kriv, a nitko mu ništa ne može!

:-?

Ma neću vas više daviti svojim slučajem, jer kad se sjetim svega ne znam što bih prije ; tužila državu, tužila sutkinju, tužila sud, ili plakala od bijesa...jes, frustra sam po ovom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija