Jump to content

Produzenje OSOBNE ISKAZNICE


ChosenOne

Preporučene objave

Poštovani, budući da se selim u BiH, moja osobna iskaznica istječe u 2016.godini, da li postoji opcija da se produzi rok trajanja iskaznice, te da dobijem po novom planu OIB na njoj, ili moram da napravim novu, i da li uopce mogu napraviti novu ako ova još traje? Planiram da se vraćam u HRV i bitni su mi naši dokumenti kako bi mogla bez problema putovati.

 

Puno vam hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što znači da se selite u BiH? koliko ćete tamo boraviti-trajno ili određeni vremenski period?

 

Čl. 3. Zakona o prebivalištu:

Ako osoba napušta prebivalište u trajanju duljem od godinu dana radi privremenog odlaska izvan Republike Hrvatske u svrhu obrazovanja, obavljanja poslova koji nisu trajnog karaktera i vezani su za određeno vremensko razdoblje, dugotrajnog liječenja i drugih razloga dužna je to prijaviti nadležnom tijelu na čijem području ima prijavljeno prebivalište, neposredno ili putem nadležne diplomatske misije – konzularnog ureda Republike Hrvatske u inozemstvu, uz prilaganje odgovarajuće dokumentacije o razlozima privremenog odlaska.

Ako napuštanje prebivališta radi privremenog odlaska izvan Republike Hrvatske potraje duže od pet godina osoba je dužna ponovno prijaviti odsutnost iz mjesta prebivališta tijelima iz stavka 5. ovoga članka i prijavu obnavljati nakon svakog daljnjeg proteka razdoblja od tri godine uz prilaganje dokumentacije o razlozima boravljenja izvan Republike Hrvatske.

Između ostaloga, važeću osobnu iskaznicu nije potrebno mjenjati do njenog isteka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija