Jump to content

Otkazivanje punomoći odvjetniku


shurem

Preporučene objave

Ja , _______________________________ ( OIB _____________________ ), adresa

_________________________________ , opozivam punomoć danu

_________________________________ ( OIB _____________________ ), adresa

_________________________________ za zastupanje u postupku_______ potpisanu dana

**********

______________ u _______________ .

Opoziv vrijedi s danom potpisa.

U ____________, dana ________2013.

Potpis;

.

Opozivanje punomoći proizvodi pravni učinak od kada je priopćeno sudu pred kojim se vodi postupak, pa nakon toga opunomoćenik više nije ovlašten za zastupanje. Sve parnične radnje koje je opunomoćenik poduzeo u granicama punomoći u razdoblju od opoziva punomoći do priopćenja tog opoziva sudu, smatraju se radnjama poduzetim od za to ovlaštene osobe

ODLUKA VISOKOG TRGOVAČKOG SUDAREPUBLIKE HRVATSKE, BR. Pž-1405/04 OD 14. OŽUJKA 2007

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Dakle, kad se ide drugom odvjetniku, "stari" mora dati taj predmet klijentu da ga nosi ili ne? Vezano uz ovo vraćanje dokumenata gore spominjano.

 

Naime, ja namjeravam učiniti slijedeće: imam odvjetnicu kojoj sam potpisao punomoć. Slala je nekoliko dopisa mom bivšem poslodavcu, ali to nije rezultiralo ničim, osim time da se niti meni više ne javlja, odvjetnica, jel. Imam namjeru pismeno joj poslati da nek mi pošalje račun, pa da sve "završimo" jer sa poslodavcem se ne namjeravam suditi, a ona mi ništa nije pomogla. E sad, ja njoj ne namjeravam reći da ću u razdoblju u kojem imam pravo na tužbu (tri godine) naći drugog odvjetnika, čim se financijski oporavim. Dakle, službeno, ona će i dalje biti moja odvjetnica. Ne bi joj još ukidao punomoć, ili mi to preporučate? (naime, odvjetnica je moja školska kolaegica i živi u istom gradu, malo mi je nezgodno sad ju "odhebati"). Dobiti ću, pretpostavljam račun, platim ga, i što onda? Imam još kakve obveze prema njoj ili ona prema meni? Punomoć je dovoljno da ukinem i za godinu-dvije, kad/ako odlučim tužiti poslodavca sa drugim odvjetnikom, jel?

Dobro, sad sam totalno zakomplicirao, ali valjda će netko imati volje pozabaviti se mojim postom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslao sam joj mail u ponedjeljak (tako smo uvijek komunicirali), ovaj put ni na mail ne odgovara, što je neobično za nju.

 

A ništa, budem još pričekao malo, možda je žena na GO ili slično, onda zovem, ako ju ne dobivam na telefon, onda šaljem sa povratnicom opoziv punomoći, tražim račun i, ono ključno - tražim spis, kopiju ili što? Jer nemam ja sve što je ona iskomunicirala sa odvjetnikom suprotne strane. Ja sam nešto od toga vidio, nešto ne, ali nemam sve njene dopise.

 

Koliko je uobičajeno da, iako se radi o "malom" predmetu, malo novca je u pitanju - se odvjetnica ne javlja po dva mjeseca? Baš i nije, pretpostavljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Postovanje Matrix,

 

Molim vas pomoc oko informacije vezano za  otkazivanje punomoci odvejtniku:

1. Kada otkazujem punomoc odvjetnika - dali ja trebam dodatno sudu na kojem se vodi predmet poslati dopis o otkazivanju punomoci odvjetniku ili odvjetnik to radi po dobivanju dopisa o otkazivanju punomoci od strane mene?

2. Takoder, ako ja trebam poslati sudu dopis o otkazu punomoci odvjetniku - saljem sa povratnicom sa naslovljenim nazivom suda kod kojeg se vodi slučaj + ime i prezime sudca + oznaka predmeta pod kojim se slučaj vodi - jeli to dovoljno?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

 

Srdacan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, Aramis6 je napisao:

1. Kada otkazujem punomoc odvjetnika - dali ja trebam dodatno sudu na kojem se vodi predmet poslati dopis o otkazivanju punomoci odvjetniku ili odvjetnik to radi po dobivanju dopisa o otkazivanju punomoci od strane mene?

Možete poslati sudu, a odvjetnik svakako mora obavijestiti sud o otkazivanju punomoći.

Prije 12 minuta, Aramis6 je napisao:

2. Takoder, ako ja trebam poslati sudu dopis o otkazu punomoci odvjetniku - saljem sa povratnicom sa naslovljenim nazivom suda kod kojeg se vodi slučaj + ime i prezime sudca + oznaka predmeta pod kojim se slučaj vodi - jeli to dovoljno

Podnesak možete osobno predati na sudu ili poslati poštom (ne mora biti preporučeno). Dovoljno je naznačiti poslovni broj spisa i nadležni sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav svima. Imam pitanje. Imala sam saobraćajnu nesreću. Od osiguranja sam dobila advokata, bila sam kod njega na razgovoru, i potpisala punomoć da sve vezano za odštetu on sredi. Nisam još predala broj žiro računa, i ostale nalaze, imaju samo jedan nalaz. Međutim, saznala sam da mogu biti oštećena od strane istih, pa bih prešla kod novog advokata, koji ne radi u sklopu osiguranja. Koja je procedura, jel mogu otkazati punomoć?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija