Jump to content

natječaj u centru za socijalnu skrb


rekreativac

Preporučene objave

Kao novopečeni član foruma prije svega pozdravljam svekoliki auditorij. :)

Nedavno sam aplicirao na natječaj za poziciju pravnika u lokalnom centru za socijalnu skrb, pozvan na intervju, te potom kroz cca 2 tjedna dobio obavijest da su izabrali drugog kandidata. Obzirom u spomenutom dopisu (obavijesti) nema nikakvog obrazloženja, pa tako ni riječi o kvalifikacijama izabranog kandidata, eventualne argumentacije zbog čega je isti izabran, niti pak je provedeno ikakvo testiranje, zanima me jeli uopće ovakav vid odabira kandidata legalan. Naime, radi se o državnoj instituciji koja je provela natječaj bez ikakvog testiranja, a potom je odabran kandidat bez da je protukandidatima dostavljeno rješenje o izboru s obrazloženjem, već je istima samo dostavljena obavijest o izabranom kandidatu, bez pouke o pravnom lijeku. Molim nekog upućenijeg od mene da odgovori je li Centar u ovom slučaju morao barem dostaviti nekakvo rješenje ili pak se radi o rupi u zakonu koja omogućava da se podobnima daje državno namještenje bez potrebe da se to čak i pokuša obrazložiti...(naime neslužbeno doznajem da izabrani kandidat nema uopće relevantnog iskustva, niti položen pravosudni ispit)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno pravosudni ispit i nije bio uvjet natječaja. Čak ni stručni ispit najčešće nije uvjet natječaja.

Testiranje se treba provesti ako je riječ o prijamu u državnu službu, osim ako je riječ o slučaju da se tu radi testiranja samo za socijalne radnike, odnosno za tu specifičnu struku. Pitajte njih u centru zašto nije bilo testiranja, ako niste zadovoljni odgovorom javite se nadležnoj inspekciji.

Svakako javite što su Vam odgovorili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Također imam sličnu situaciju. Nakon okončanog natječajnog postupka u jednom Centru za socijalnu skrb, dobio sam samo obavijest da nisam izabran. Na moj upit nadležnom Ministarstvu odgovoreno mi je samo da je Centar za socijalnu skrb javna služba a ne državna i po okončanju natječajnog postupka se kandidati obavještavaju dopisom, a ne rješenjem.

Mene bi samo zanimalo koji su to pravni propisi (uredbe, pravilnici...) kojima su regulirani natječaji u javnim ustanovama, pa tako i ustanovi socijalne skrbi, i iz kojih proizlazi takav neformalni način okončanja natječajnog postupka.

Tko pita, manje skita. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija