Jump to content

Banke će nam se osvetiti-stručnjaci upozoravaju


Mrljavac

Preporučene objave

Onda ćemo dizati kredite u EU, kod kuće će nam kreditnu sposobnost određivati domaće agencije za osiguranje kredita kako to već i radi Zagrebačka banka.

 

Na stare kredite nas neće moći ucjenjivati jer pretpostavljam da će reagirati nadležni u EU za prava potrošača.

 

Zaostali repovi iz CRO načina guljenja kože će se još nego vrijeme provlačiti među nama kao što su se zadnjih 20 godina provlačili YU repovi.

 

Po mom mišljenju banke će podići cijene vođenja tekućih računa građana, zadnjih 15 godina je sa 0 kuna došlo na približnih 300 kn, a očekujem da će doći na 100 € godišnje što je i prosjek za EU.

 

Presuda suda je pljuska HNB-u koji i tako nemaju ni srama ni obraza, njome je razotkrivena njena služnička politika HNB-a i svima je postalo jasno da ta institucija radi isključivo u korist banaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Što se tiče dizanja kredita u eu od strane naših građana sam pomalo skeptičan. Iz onoga što sam ja istraživao ( doduše prošlo je već neko vrijeme), strane banke i nisu toliko otvorene za davanje kredita našim državljanima zbog prethodno loših iskustava. Naši ljudi su dizali kredite npr. u Austriji koje nisu plaćali pa sad oni imaju posebne nadzore za nas sve. Ako bi htjeli podići kredit od njihove banke koja je prisutna na našem tržižtu, uputili bi vas u podružnicu, naravno time potpadate pod hrvatske uvjete. Najlakše je podić npr. u Austriji stambeni kredit, ako kupuješ stan tamo, pogotovo mlade obitelji, uz predočenke dokumentacije koju oni traže.

Istina, ja govorim o situaciji kakva je bila dok još nismo bili u uniji, ali ne mislim baš da će se to tako olako promjeniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija