Jump to content

... još malo dobrosusjedskog uznemiravaja


b12345

Preporučene objave

Potšovani, prije nekoliko mjeseci smo kupili kuću u okolici Samobora.Kada smo kuću kupovali, susjedov pas (odnosno njegov box) je bio na drugoj strani, međutim u momentu kad smo potpisali ugovor, susjedi su ga brže bolje premjestili na zajedničku ogradu te na mjesto koje je već izgrađeno i namjenjeno kao dnevni boravak. Dakle prvi problem je sam nehumani odnos prema tom psu koji od jada i tuge tuli cijeli dan u ograđena 2 metra, te tamo i jede i vrši nuždu. Dakle, drugi problem je da ne možemo boraviti na mjestu, zbog koje smo kuću i kupili, od smrada, - a ni spavati je i spavaća soba tamo pozicionirana. Zamolili smo susjede da ga maknu ako je ikako moguće. Također napomenuli smo im da se ne bi trebali tako ponašati prema životinji.

Rekli su da će box premjestiti s druge strane kuće, međutim, sve je toplije i toplije i ništa se ne događa i sve više smrdi. Ne smijemo ih prijavit društvu za zaštitu životinja, a da ne bi otrovali našeg psa.

 

Da li postoji pravni način na koji možemo pomoći sebi (da možemo izaći iz kuće) i pomoći psu.

LP

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pls, bilo tko...help :-(

 

rekli ste samo da ste pokusali razgovorom, ali ne ide.. Ako ne ide tako, napišite dopis veterinarsko inspekciji (nadležnoj ispostavi) koja će potom izaći na teren. Mozete ih kontaktirati telefonom i objasniti problem. Pa moze se i izmisliti razlog dolaska, npr. kontrola bjesnoće pasa radi pojave bjesnoće u susjedstvu, pa poslije dođu i kod vas.. Ako prijavite policiji, oni će napraviti prosljeđenje prijeve veterinraskoj inspekciji, dakle to mozete i sami. Al u svakom slučaju, nemojte šutjeti, patite vi, pati životinja. U kaznenom zakonu podsjećam da postoji članak 205. st. 3. (Ubijanje ili mučenje životinja) koji kaže:

 

"tko iz nehata uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz drugo vrijeme-kaznit će se kaznom zatvora do 6 mj."

 

St. 4. istog zakona predviđa oduzimanje životinja za koje se utvrdi da su bilo izložene tegobnom stanju.

 

pozdrav!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija