Jump to content

Eurohertz


dex-os

Preporučene objave

POŠTOVANI!!!!!......nakon prometne nezgode u kojoj smo sudjelovali zarucnica i ja imamo problema sa osiguranjem.za automobil smo dobili simbolicnu ponudu za totalnu štetu pa smo krenuli preko advokata na sud....ponuda se naglo povecala pa smo prihvatili.....u sudaru je zarucnica ozljedila glavu,ožiljak od desetak cm,potres mozga i ozljeda vrata.....sudar je bio u sijecnu ove godine a ljecenje je završeno ovog mj...dokumentaciju smo predali advokatu koji je to primio doista hladno..."eto ne ocekujte previše jer potres mozga nije nešto a i ozljeda vrata je lakša pa se ne može puno..."....molim nekoga tko ima više iskustva u slicnome da malo pomogne...ne mogu vjerovati da se ozljeda glave kvalificira kao nešto "što ce sa vremenom proci"...što je sa glavoboljom i povremenom vrtoglavicom.....advokat je predao zahtjev za odštetu pomozite mi sa savjetima kako najbolje izvuci nešto iz ove glupe situacije....D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...zašto bi to bio problem...problem se desio kada je covijek sa ženom,dvoje male djece,puncem i punicom u autu zaobišao kamion,prešao punu liniju i direktno se sudario sa nama....tu pocinju problemi....auta više nema....ozljede ostaju...i sad bih trebao preko toga preci samo tako.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerojatnije su to lake tjelesne ozljede, al to ti znaš. Odi do nekog kirugrga koji je izvršio obradu i zamoli ga za kvalifikaciju, ako su kojim slučajem teške ozljede, uzmi odvjetnika, nećeš moći sam to. Zapravo, najbolje bi bilo da stručna osoba postavi zahtjev. Nemoj se obeshrabriti zbog one prve reakcije, naime taj je (odvjetnik) vjerojatno radio puno,puno,puno veće štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate biti svjesni da se sudovi drže orjentacijskih kriterija Vrhovnog suda glede naknade nematerijalne štete, a naknade baš i nisu nešto visoke.

Tako npr.:jaki bolovi 370,00kn, srednji bolovi 220,00kn, slabi bolovi 70,00 kn sve navedeno po danima.

Za pretrpljeni strah se može dobiti 2.200,00 kn - 30.000,00 kn.

Kad se provede u postupku medicinsko vještačenje, koje ćete vi morati predujmiti, može se otprilike znati u kojem iznosu bii Vi i vaša žena mogli ostvariti naknade.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naknada štete se može tražiti u roku tri godine, pa tako i za pretrpljeni strah. No, pravo je pitanje imate li ikakve nalaze od psihologa/psihijatra ili nešto sl. Ako nemate pomirite se sa nekim mizernim iznosom. I nije mi jasno ono u Vašem prvom postu: "ponuda se naglo povećala pa smo je prihvatili..." Ako ste prihvatili ponudu kakav sud je sad u pitanju :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...odšteta koju smo prihvatili je za auto....prvo su nudili 9000,pa smo se žalili....odgovora nema pa smo išli preko odvjetnika koji kada smo krenili na sud dobija ponudu od 13000 i placene sve troškove odvjetnika što smo prihvatili jer mi još ostaje vozilo koje mogu prodati za oko 5000...auto sam cjenio oko 20000 kn.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne mogu vjerovati da se ozljeda glave kvalificira kao nešto "što ce sa vremenom proci"

 

pa zasto da ne, potres mozga sam po sebi nije nista strasno, to je u pravilu laka ozljeda koja prolazi brzo i bez trajnih posljedica.

 

eventualne vrtoglavice i glavobolje vise nisu potres mozga vec nesto drugo, ali kod takvih stvari se ne vjeruje ostecenicima na "casna rijec", to mora biti objektivno dokazano, dijagnosticirano i dokumentirano sto cini se ovdje nije slucaj, a lijecenje je zavrseno pa se bojim da od toga nema nista.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Kod mene. Potres mozga, kao i trzajna povreda nose u prosjeku svaki po 5 % trajnih posljedica, s tim da te dijagnoze moraju biti potvrđene medicinskim pretragama, potres mozga EEG i CT, trzajna FSVK ili EMG. Dakle, ako imate dokumentaciju s glavom i repom, to bi trebalo biti oko 10 % trajnih posljedica, što nosi i otprilike toliko tisuća kuna, i još toliko za bolove i strah. Ukupno bi mogli dobiti dvadesetak tisuća kuna, mada ima puno faktora koji bi to mogli povećati ili smanjiti, kao što je i sama osoba suca, vještaka i odvjetnika koji vam to sve skupa vodi. Ako hoćete manje novaca, podnesite odštetni zahtjev osiguranju i sklopite nagodbu, ako hoćete više tužite ih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Ako hoćete manje novaca, podnesite odštetni zahtjev osiguranju i sklopite nagodbu, ako hoćete više tužite ih.

 

Pošto se radi o osiguravatelju o kojem se već radi, a želite "više", pripremite se na godine i godine parničenja i hrpu troškova.

O posljedicama koje je na mene ostavila saobraćajka ne želim ovdje govoriti jer su vrlo, vrlo ružne i traumatične.

Koliko puta sam čula "da bar nije Eurohertz......."

Ali ako baš inzistirate....sretno s njima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Osiguranje Zagreb je također korektno. Ovo znam iz osobnog iskustva. A što se tiče Eurohoerca dobri su samo ako imaju isplatu do 10.000,00 kuna. Sve što je preko toga za njih je puno. Jednostavno ne žele s vama razgovarat. Njihova je krilatica "ili uzmi ovo što ti dajemo ili nas tuži". Oni jednostavno nemaju novac za isplatu šteta jer ga ulažu u svoje megalomanske građevine diljem Lijepe naše a i diljem njihove Hercegovine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija