Jump to content

Bolovanje i odlazak u mirovinu DVO


ro-la

Preporučene objave

Koja je procedura za odlazak u mirovinu iz sustava morh-a (dvo). Trenutno sam na bolovanju (dijagnoza f..) branitelj-dragovoljac, 22 godine staža, dočasnik, HRVI 30% trajno.

Unaprijed hvala na odgovorima

 

Postupak je da te tvoj doktor opće prakse ( uz popratnu dokumentaciju-ratni put, rješenje o hrvi, medicinska dokumentacija ) nakon određenog vremenskog roka što si proveo na bolovanju ( ne znam koji je to više rok, stalno se u zadnje vrijeme mjenjao - to vidi sa svojim doktorom ) pošalje pred komisiju HZMO-a koji će dalje odlučiti o tvojoj radnoj sposobnosti, odnosno nesposobnosti za rad. Oni će donjeti odluku o tome hoće li te poslati u mirovinu i koju ili ne, a koju njihou potvrdu treba još potvrditi i 2 st. tjelo odnosno vojna komisija dr. T. u Zagrebu.

 

 

Znači sve počinje od tvog doktora opće prakse koji ti je otvorio bolovaje, s njim ( ili njom ) počinje tvoj prvi korak prema putu za mirovinu.

 

Mislim da ipak prije toga svega pošto si DVO , nadležna liječnička komisija za DVO te treba proglasiti nesposobnim za DVO, pa onda ide ovaj postupak sa i kod dr. opće prakse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija