Jump to content

kuća sa 3 vlasnika


virgosat

Preporučene objave

Brat sestra i ja naslijedili smo kuću na otoku. Zbog sestrine želje da stavi hipoteku na kuću radi fasade, brat je inzistirao da se stavi zabrana manipuliranja tom zgradom do naše smrti. Umeđuvremenu, u kuću se uselila sestrina kćer i tu živi oko 5 godina.

 

Prije rata, kuća je bila vikendica, a dolaskom sestre kao izbjeglice, kuća je dobila status kuće za stanovanje. U međuvremenu sestra se vratila u BiH, ali nakon nekog vremena u kuću se uselila njena kćer. Nas troje suvlasnika, imali smo dogovor kako koristiti kuću u vrijeme ljetne sezone, plaćali smo paušalne troškove svako po 4 mj. a onda moj brat više nije dao ni kunu, te sam ja plaćala njegove dijelove. Prošle godine, bio je i moj sin u toj kući, na što je sestra reagirala riječima: sad će on do kraja života biti tu!. Nastali su veliki sukobi između djece, te smo se sukobili i sestra i ja. Sin je prije Nove Godine napustio kuću, te sam rekla da paušale više neću plaćati, kao što ni brat ne plaća, jer njena kćer tamo živi. Dio koji je trebao brat plaćati, podijelili smo sestra i ja. Međutim ne možemo na zelenu granu sa dogovorima.

 

Kako ja zadnjih nekoliko godina dolazim sa društvom, svaki puta bih imala sa nećakinjom problema zbog toga jer sam ja kao dužna njoj platiti što god bilo. To sam odbila sa potpunim pravom, jer dogovor između nas suvlasnika nije uključivao i našu djecu.

 

Sad kad HEP traži OIB, računi dolaze na moju adresu, jer brat nije platiša, a sestra je u BiH, ponudila sam da ću dati svoj OIB, na što se ona našla uvrijeđena jer da i ona ima OIB. Kako sam tražila neko pismeno jamstvo od nje, koje je odbila dati, odbila sam i ja dati svoj pristanak za HEP.

 

Nakon što sam se vratila sa otoka, zamislila sam se nad svime, obzirom da sestra ima stalnu adresu u toj kući kao i njena djeca ili barem kćer, te ako da svoj OIB, što se može kasnije dogoditi, obzirom da ni brat ni ja nismo financijski sposobni održavati kuću, koju njena kćer devastira svojim idejama i ponašanjem prema svemu Moje stvari koje ostavim u kući, iduće godine ne nalazim, kuća je u stvarnom neredu, prozore kako izgleda ne zatvara na lošem vremenu, i zapravo sve vapi za popravkom.

 

Može li sestra imati pravo da nas dvoje izvlasti iz suvlasništva? Kakva su moja prava kad me netko tako stalno povređuje da mi se ne mili dolaziti na godišnji odmor u tu kuću. Trebamo li vratiti kući status vikendice?

 

Kako da prisilim brata da i on učestvuje u dogovorima sa sestrom, i na svaku stvar samo se smije i šuti i ne odgovara na pozive. Imam li razloga za zabrinutost? Hvala na odgovoru i savjetima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao suvlasnica kućeimate pravo od stanara tražiti najamninu za svoj dio nekretnine.

stanarki ponudite ugovor o najmu. ili od sestre tražite dio najamnine (za 1/3 kuće )

troškove na kući je dužan plaćati vlasnik osim ako ugovoprom tu obvezu prenese na stanara.

u slučaju naplaćivanja najma dužni ste održavati kuću (nužno održavanje).

smatram da bi najbolje bilo tražiti razvrgnuče suvlasničke zajednice.

geometrijski, ako je moguće, ili prodajom nekretnine i podjelom novca.

ako sud prodaje nekretninu dobijete puno manje. troškovi i prodaja ispod tržišne cijene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija