Jump to content

Koprivnička udruga traži ubojice 150 hrvatskih branitelja


Mrljavac

Preporučene objave

ZAGREB, 29. kolovoza 2013. (Hina) - Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja koji su prema njihovim tvrdnjama tijekom Domovinskog rata ubili najmanje 150 hrvatskih branitelja i građana iz te županije, iako ona nije izravno bilo zahvaćena ratnim djelovanjima. Tako veliki broj ljudi je ubijen, a da za njihovu smrt nitko nikada nije odgovarao, priopćila je udruga.

Ističući kako svaki zločin ima svoga zločinca, udruga je zatražila od odvjetništva da se provede istraga i da se zločinci privedu pravdi, jer ratni zločini ne zastarijevaju.

Kao jedan od dokaza udruga je Državnom odvjetništvu predala knjigu "Tko je pobio sve te ljude?" Mladena Pavkovića u kojoj su uz osnovne podatke objavljene i fotografije većine ubijenih.

Udruga navodi da je odvjetništvo u Koprivnici kaznenu prijavu proslijedilo u Zagreb, koji je nadležan za kaznena djela progona protiv međunarodnog ratnog i humanitarnog prava.

"Koprivničkim braniteljima ništa drugo ne preostaje nego da čekaju odluku nadležnog suda, odnosno da se nešto pokrene u vezi tih zločina, i to nakon što je od njih prošlo gotovo 20 i više godina", kažu u udruzi, u kojoj se pitaju što su odvjetništvo i druge službe čekale do sada, da se nije ni pokrenuo ni jedan postupak oko utvrđivanja krivice i pronalaženje ratnih zločinaca.

 

 

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija