Jump to content

Potreban odvjetnik-Pravo na nadogradnju_ZG/VG


pimpo215

Preporučene objave

Poštovani svi,

 

Hitno trebam pravni ili ljudski savjet u vezi problema koji imamo.

 

Naime, prije 4 godine kupili smo kućicu u nizu koja nije bila nastanjena od izgradnje (1967), samo ponekad podstanari. U to vrijeme, susjedi su početkom 90-tih na pročelju svoje kuće nadogradili ulaz, i kako tvrde uz suglasnost bivšeg vlasnika, dijelom zida preko međe (vidljivi utor na fasadi) i na našoj k.č. Nekoliko godina poslije, to su isto napravili i sa dvorišne strane u obliku zimskog vrta sa staklima prema našoj terasi. Sa prednje strane, nadzidni ormarić za plin stavili su na zid koji se ionako nalazi u našoj k.č. i ispod našeg prozora. u vrtu je još postavljena i ograda koja je kao na međi a ustvari na našoj k.č. kao i dio vrtnih vrata. Ogradu kao ne dopušta maknuti jer je kao ona financirala a znamo da ju je kupio bivši podstanar al eto nemamo nikakvu potvrdu.

 

Već 4 godine pokušavamo mirnim putem pronaći rješenje ali ne ide. Prije tjedan dana su na naš zahtjev došli iz Plinare da vide uklanjanje kutije i instalacija sa naše k.č. ali susjeda eto ne da raditi na svojemu. Ovo mi je još i jasno na njenom ali mi nije jasno da mi kao vlasnici k.č. moramo trpiti njenu kutiju (ne možemo urediti prostor, opasnost od curenja plina itd...) na svojemu i da nitko to ne smije izmjestiti bez njenog dopuštenja, jer kao ona ima suglasnost bivšeg vlasnika koju nitko nikada nije vidio a kod kupnje bivši vlasnik to ništa nije spominjao?

 

Pretpostavljamo da su i zahtjev za legalizaciju podnijeli. Sad, ako im i prođe legalizacija to znači da sve što je na našem je u stvari naše? Dođem, razbijem i mirna Bosna ako legaliziraju?

 

Sad, zanima nas postoji li neki pravni lijek protiv legalizacije, ograničava li nas vrijeme koje je prošlo, stavka da smo kupili takvo stanje i primijetili kasnije, ili što već. Stvarno smo očajni, da u državi nemaš podršku za svoje vlasništvo već te tjeraju da postaneš kriminalac.

 

Molio bih da mi se javi odvjetnik koji u ovoj cijeloj priči i objašnjenju uživo vidi način kako i na koji način riješiti ovu zavrzlamu u sudskom procesu. Javite mi se na PM sa kontaktima, e-mail svakako da pošaljem još neke detalje.

 

Hvala svima na odgovorima.

 

Saša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija