Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

oštećenik

prometni putokazi

Preporučene objave

Poštovani otvorio sam d.O.o prije cirka 2god. Želio bih postaviti uz cestu putokaze do firme. Uz glavnu cestu bi bila tabla na kojoj bi pisale dijelatnosti odnosno usluge (popravak motornih vozila, kompjuterska diagnostika, auto elektronika, autoelektrika, eko test, strelica za smjer i udaljenost 980m, na ostalima bi bila samo strelica. Te table bi trebale biti postavljene uz županijsku cestu. Već dvije godine ne mogu dobiti od nitkog konkretan odgovor koji je postupak za postavljanje takvih tabli. Tražio sam po zakonima na internetu zvao valjda preko 30 tel.brojeva, ali nisam ništa našao niti dobi konkretan odgovor. Molio bih za pomoć ili neke smijernice. hvala u naprjed.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U biti, vi govorite o reklami.

 

Čl. 59. Zakona o cestama - Reklame uz javne ceste -

 

"(1) Na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila i brzoj cesti u smislu zakona kojim se uređuje sigurnost prometa na cestama te na autocesti, kao i na pripadajućem zaštitnom pojasu, nije dopušteno postavljanje reklama, osim na odmorištima, i to na način da se ne ugrožava sigurnost prometa na autocesti.

 

(2) Za postavljanje reklama uz javnu cestu iz čl. 1. ovog članka, zaštitini pojas iznosi 100 m.

 

(3) Na ostalim javnim cestama i zaštitnom pojasu uz javnu cestu nije dopušteno postavljanje reklama na mjestima na kojima bi zbog svog sadržaja, položaja te odnosa prema javnoj cesti reklama ugrožavala sigurnost prometa.

 

(4) Suglasnost za postavljanje reklama na javnim cestama iz stavka 3. ovog članka, daje pravna osoba koja upravlja javnom cestom, odnosno koncesionar.

 

Drugim riječima, obzirom je riječ o županijskoj cesti - obratite se Županijskoj upravi za ceste za suglasnost.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Evo proučio sam i ja clanak 59. zakona o cestama samo me zanima ako je znaci gradska cesta obracam se jedinici lokalne samouprave koja upravlja i odrzava tu cestu.

Ne znam sta je sve potrebno dostaviti od dokumentacije za postavljanje reklame, da li kakav prometni elaborat mozda?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×