Jump to content

j.d.o.o. Promjena ADRESE obavljanja djelatnosti a sjedište ostaje isto. trošak???


BokiShliva

Preporučene objave

sjedište j.d.O.o.-a mi ostaje isto,na tom mjestu ne obavljam posao već služi samo za dostavu pošte. Posao obavljam na drugoj adresi.

Od javnih bilježnika u Zagrebu dobivam različite odgovore pa me zanima moram li mijenjati AKT DRUŠTVA zbog promjene mjesta poslovanja u j.d.O.o. -u. Neki j. bilježnici kažu da moram jer sam j.d.O.o. a da sam d.O.o. da ne bih morala. Bitno mi je jer je dosta skupo a svak kaže drugu informaciju,Pomagajte

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

ne treba se mijenjati adresa ... Za trgovački sud je bitno samo sjedište firme ... Poslovanje može biti bilo gdje (što se adrese tiće), samo je na tom mjestu bitno istaknuti naziv firme i adresu sjedišta te da se radi o izdvojenom pogonu /poslovnici na toj i toj adresi... S druge strane, za obavljanje djelatnosti je bitno niz drugih stvari uvjetovanih sa tom djelatnošču kao npr minimalno tehnički uvjeti, koji za sjedište nisu bitni....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Poštovani,

ne mogu nigdje pronaći podatke na koji se način mijenja adresa sjedišta jdoo-a. više mi ne može tvrtka biti na adresi na koju je prijavljena prilikom otvaranja i ne želim imati više nikakve veze s tom adresom. Što mi je činiti i koliki je trošak prebacivanja adrese? 

Također, mogu li normalno prebaciti adresu na vlastiti stan koji je u mome 50%-tnom vlasništvu? 

hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije nego što promijenite adresu sjedišta morate sklopiti novi ugovor o najmu sa svojim j.d.o.o.-m te prijaviti taj ugovor Poreznoj. Tek nakon toga idete kod javnog bilježnika mijenjati adresu. I koliko znam ako se adresa mijenja nema potrebe za promjenom akta o osnivanju već se promjena evidentira u Povijesnom izvatku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S tri različite firme nekoliko sam puta prolazio kroz promjenu adrese sjedišta i nikad prvo nisu rješavali ugovor o najmu i njegovu prijavu PU. Svaki put su prvo išli kod javnog bilježnika, a ugovor o najmu naknadno potpisivali i prijavljivali za porez.

Edit: radilo se o d.o.o., ne j.d.o.o.

uređeno: od NutCoco
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija