Jump to content

Ocjenite kupoprodajni ugovor za stan


anonimno

Preporučene objave

Napisah kupoprodajni ugovor pa bi milo Vaše mišljenje o njemu. Treba li još što dodati, ispraviti, izbrisati, i tomu slično?

 

 

Ugovaračke strane:

 

__________________________________________________________________________ kao prodavatelji (u daljnjem tekstu: Prodavatelji)

i

_________________________________________________________________________ kao kupci ( u daljnjem tekstu: Kupci)

 

dana ______ 2006. godine u Mostaru sklopili su:

 

 

 

UGOVOR O KUPOPRODAJI STANA I GARAŽE

 

 

Članak 1.

 

(1) Predmet ovog ugovora je kupoprodaja dvosobnog stana koji se nalazi u Mostaru _________________, kat prvi, broj stana 1. Stan, koji se nalazi u stambenoj zgradi izgrađenoj na k.č. _____________ K.O. Mostar, sastoji se od dvije sobe, kuhinje i pomoćnih prostorija ukupne površine od ___ metara kvadratnih. Stan je upisan u knjigu položenih ugovora kod Općinskog suda Mostar – Zemljišnoknjižni odjel u zk. ul., poduložak _____ k.o. Mostar.

 

(2) Zajedno sa predmetnim stanom, Kupci kupuju a Prodavatelji prodaju pripadajući dio zajedničkih prostorija i uređaja zgrade u kojoj se predmetni stan nalazi i koji služi zgradi u cjelini, te pripadajući dio zemljišta ispod zgrade, kao i garažu površine _____ metra kvadratna koja je sastavni dio zgrade i koja se nalazi ispod predmetnog stana.

 

(3) Prodavatelji (supružnici s vlasništvom ½) se očitavaju da su isključivi vlasnici predmetnog stana i garaže i suvlasnici zajedničkih dijelova zgrade i uređaja koji služe zgradi kao cjelini, kao i pripadajućeg dijela zemljišta ispod zgrade, što potvrđuju potpisima na ovaj Ugovor.

 

(4) Prodavatelji Kupcima jamče da nekretnine koje su predmet ovog Ugovora nisu opterećene nikakvim uknjiženim niti neuknjiženim teretima te da ne postoje nikakva prava trećeg koja isključuju, umanjuju ili ograničavaju prava Kupaca, osim hipoteke u korist poslovne banke koja će se upisati u svrhu kredita Kupaca. Ako bi se utvrdilo da postoje bilo kakvi drugi tereti, snosit će ih Prodavatelji.

 

(5) Kupci kupuju predmetne nekretnine iz ovog članka Ugovora u viđenom stanju, ispražnjene od osoba i Prodavateljevih ili čijih drugih stvari.

 

Članak 2.

 

(1) Prodavatelji prodaju Kupcima stan i garažu iz članka 1. ovog Ugovora za dogovorenu cijenu u iznosu ___________ (slovima: ______________) u protuvrijednosti u konvertibilnim markama prema prodajnom tečaju UniCredit Zagrebačke banke na dan isplate ugovorene cijene. Ugovaračke strane suglasne su da je ugovorena cijena iz ovog članka Ugovora konačna i nepromjenjiva.

 

(2) Kupci su neposredno prije potpisivanja ovog Ugovora, dana _________2006. godine, Prodavateljima isplatili novčani iznos od _______________ eura (slovima:______________), što Prodavatelji potvrđuju potpisima na ovaj Ugovor, dok se ostatak ugovorene cijene u iznosu od __________ (slovima:_______________ _________) Kupci obvezuju da će isplatiti na devizni račun Prodavatelja kod UniCredit Zagrebačke banke broj _______________i to ODMAH po dobivanju kredita od poslovne banke, a najkasnije u roku od 2 mjeseca od dana sudske ovjere ovog Ugovora.

 

(3) Stranke su suglasne da u slučaju razvrgnuća ovog pravnog posla od strane Kupaca, Prodavatelji imaju pravo zadržati iznos novca koji im je uručen od strane Kupaca na dan potpisivanja ovog Ugovora. Ako do razvrgnuća ovog Ugovora dođe od strane Prodavatelja, tada su Prodavatelji dužni da Kupcima isplate dvostruki iznos novca koji su im Kupci isplatiti na dan potpisivanja ovog Ugovora, te su dužni nadoknaditi Kupcima sve troškove koji su nastali pri realizaciji ovog pravnog posla.

 

Članak 3.

 

(1) Prodavatelji se obvezuju Kupcima predati u posjed predmetne nekretnine iz članka 1. ovog Ugovora najkasnije do isplate ostatka ugovorene kupoprodajne cijene iz prethodnog članka ovog Ugovora, čime Kupci postaju vlasnicima stana i garaže sa dijelom vlasništva ½ i pripadajućih zajedničkih dijelova zgrade i uređaja koji služe zgradi kao cjelini kao i pripadajućim dijelom zemljišta ispod zgrade.

 

Članak 4.

 

(1) Prodavatelji su suglasni da se na teret predmetnih nekretnina iz članka 1. ovog Ugovora, a u korist UniCredit Zagrebačke banke, izvrši uknjižba založnog prava (hipoteke) u iznosu kredita Kupaca koji će podignuti kod te iste banke.

 

Članak 5.

 

(1) Prodavatelji su suglasni da bez njihova daljnjeg prisustva, naknadne suglasnosti i odobrenja Kupci za sebe mogu ishoditi u zemljišnim knjigama i drugim javnim knjigama upis vlasničkog prava i drugog prava na predmetne nekretnine iz članka 1. ovog Ugovora, nakon što na devizni račun Prodavatelja kod UniCredit Zagrebačke banke uplate ostatak ugovorene cijene u iznosu od _________ . Dokaz o uplati je potvrda banke da je uplaćen ostatak ugovorenog iznosa novca na devizni račun Prodavatelja.

 

(2) Ako klauzula intabulandi (clausula intabuland)i iz prethodnog stavka neće biti dovoljna za upis vlasničkog prava, Prodavatelji se obvezuju da će uvijek na zahtjev Kupaca dati novu klauzulu intabulandi ili s njima sklopiti dodatni ugovor, na osnovi kojeg će Kupci obaviti pravilnu uknjižbu i ostvarenje prava iz ovog Ugovora, te im besplatno dati na raspolaganje i svu potrebnu dokumentaciju.

 

 

 

 

Članak 6.

 

(1) Prodavatelji se obvezuje da će izmiriti sve troškove struje, vode, čistoće i porezne dažbine, postojeće ili naknadno pristigle, koje terete predmetne nekretnine dok su Prodavatelji bili u njihovu posjedu i korištenju, odnosno do dana kada Kupci uđu u posjed predmetnih nekretnina.

 

Članak 7.

 

(1) Troškove vezane uz zaključenje ovog Ugovora, porez na promet nekretnina – stana i garaže, te zemljišnoknjižnu provedbu nekretnina snose u cijelosti Kupci.

 

(2) Ugovaračke strane suglasne su da će sve sporove iz ovog Ugovora rješavati sporazumno, a ako to nije moguće za te sporove je nadležan Općinski sud u Mostaru.

 

(3) Ovaj Ugovor sačinjen je u 5 (pet) istovjetnih primjeraka od kojih svakoj od ugovornih strana pripada po 1 (jedan) primjerak..

 

(4) Ovaj Ugovor predstavlja pravu volju stranaka, te ga one u znak suglasnosti s preuzetim pravima i obvezama osobno i dobrovoljno potpisuju nakon čega Ugovor stupa na snagu.

 

 

U Mostaru, dana __________2006. godine

 

 

PRPDAVATELJI KUPCI

 

 

____________________ __________________

 

____________________ ___________________

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija