Jump to content

Sukob interesa supružnika


ula_27

Preporučene objave

Poštovani,

 

suprug i ja radimo u istoj firmi (država ima većinski udio), on je meni neposredno nadređen. Na radno mjesto koje trenutno radim sam postavljena prije 7 godina, a vjenčali smo se prije 4 dana. Uprava firme sad kaže da smo sad u sukobu interesa i kako ja krajem godine idem na porodiljni, obavijestili su me usmeno da će me po povratku na posao rasporediti u drugu poslovnu jedinicu.

 

Molila bih Vas za objašnjenje da li to jest sukob interesa i po kojem zakonu. Jer isto tako u firmi u kojoj sam zaposlena roditelji rade u istim poslovnim jedinicama s djecom, doduše nisu im nadređeni.

 

Zahvaljujem na odgovoru,

 

Kristina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za neku konkretnu zakonsku odredbu vam ne bih znao (na kraju krajeva niste ni napisali o kojem je to točno poslodavcu riječ), ali logika stvari nalaže ovakav stav vašeg poslodavca - ako vam je friški suprug nadređen te samim time zadužen za kontrolu vašeg rada, činjenica braka definitivno dovodi u pitanje njegovu objektivnost glede kontrole kvalitete vašeg rada. Iako to doista ne mora biti slučaj, ali "na papiru" to je tako, pa onda poslodavac ide logikom da je bolje da takve stvari prevenira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija