Jump to content

Osumnjičenik u krađi


anonimno

Preporučene objave

Molim za pomoć vezano uz krađu na radnom mjestu. Kolegica sa posla donijela je privatne stvari (nakit) na posao (prema njenim tvrdnjama ali koje nitko nije vidio) i sad su navodno ukradene. Ostale kolegice iz ureda i ja moramo na policiju, na poligraf, tretiraju nas kao zločince. Moje je pitanje što mi možemo napraviti; možemo li tužiti kolegicu koja je navodno izgubila nakit i sad nas podvrgava jako ružnoj torturi te koliko bi nas to koštalo, i možemo li mi tražiti da se i nju podvrgne poligrafu. Mi niti ne znamo što je ukradeno samo nas se sumnjiči. Možemo li dobiti kakvu zaštitu od poslodavca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće li to onda značiti (biti protumačeno) da sam kriva?

Ipak me najviše zanima mogu li ja nju nekako tužiti, doživila sam šok, teško mi se koncentrirati na posao, a sve zato jer ona nije sigurna gdje i kad je ostavila taj isti nakit?

Kakva ja imam prava, jer na meni i na ostalim kolegicama ostaje crna mrlja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da nisam kriva, stres ću proći i upravo sam saznala da mogu i ja tražiti da se i nju podvrgne poligrafu, jer gospođa je krađu prijavila nakon dva dana i čak niti sada nije sigurna gdje joj je nakit. Je li ga izgubila na putu, kod kuće ili ga je ostavila na poslu. Samo me zanima kako onda može teretiti nedužne ljude i podvrgavati ih stresu radi svoje nemarnosti? To je ono što sve nas u uredu muči, jer mi prolazimo neugodnosti radi osobe koja je neorganizirana. Moje najveće pitanje je kako mi njoj možemo uzvratiti na sve neugodnosti kroz koje nas tjera da prolazimo, postoji li neki zakon kojim bi se mi branili, neka institucija kojoj se možemo obratiti, kakva je uloga pravne službe unutar firme?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije u pitanju osveta nego ona crna mrlja koja ostaje na nama, kako se zaštititi od toga. Uvijek će postojati neka sumnja, kako dokazati nevinost ako se izgubljeno nikad ne pronađe, jer čisto sumnjam i kad ga pronađe (čemu se toplo nadam) da to neće podijeliti sa svim osobama koje je optužila.

 

Iskreno bih htjela da osjeti kako se mi sad osjećamo, ali sam ujedno i svjesna da se to neće dogoditi jer jedino kod nas se može optuživati koga hoće bez provjere osobe koja podiže sulude optužbe.

 

Svi smo iznervirani ali izgleda da nam nema pomoći, možemo se naći na policiji u bilo kojem trenutku jer je netko zametnuo svoju privatnu stvar

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija