Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Za one koji znaju zakon o HRVI !

Preporučene objave

Ako sam razvojačen sa sklopnog mjesta strijelac, a prije toga sam bio zap. voda i imam čin vodnika, da li mi se mirovina računa po zadnjem sklopnom mjestu ili po sklopnom mjestu koji je po rangu najviši? :-o;-):-D

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ha, po novom Zakonu kažu da računaju što je za branitelja povoljnije. Citirano iz Zakona:

Za izračun mirovine uzima se osnovica, prema poslovima koje je hrvatski branitelj obavljao na ustrojbenom mjestu na koje je bio raspoređen u trenutku razvojačenja i prema osobnom činu u trenutku razvojačenja (pričuvnik), odnosno prestanka djelatne vojne službe (DVO). Ako je to za hrvatskog branitelja povoljnije, osnovica se određuje prema poslovima koje je obavljao na ustrojbenom mjestu na koje je bio raspoređen u trenutku stradavanja (ranjavanja, ozljeđivanja ili nastanka bolesti).

Pozdrav. :clap: :clap: :clap: :clap:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

tebi ako imaš status hrvi racuna se čin vodnika i ustr.mjesto strijelac pa pogledaj tablice i znaš kolika ti je mirovina okvirno,na to ti idu uvećenja po raznim osnovama.Zadnje mjesto strijelac,šin vodnika,ne računa se zapovjedna dužnost već čin u trenutku razvojačenja.Zapovjedne duđnosti nemaju veze sa mirovinom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×