Jump to content

pomoć-plaćanje 2/3 kazne


sudionikuprometu

Preporučene objave

S današnjim datumom sam počinila prekršaj prekoračenje brzine u prometu. Policija me zaustavila i ispisali su odmah obvezni prekršajni nalog koji su mi na licu mjesta i uručili. Kazna je 2000 kn, mene zanima sljedeće. Naveli su da ukoliko okrivljenik plati 2/3 izrečene novčane kazne smatra će se da je kazna u cjelini plaćena. Planiram pisati prigovor koji trebam napisati u roku od 8 dana, u istom tom roku bi trebalo i uplatiit 2/3 kazne. Zanima me sljedeće, ukoliko napišem prigovor i neplatim kaznu, jel postoji mogućnost da mi ostave kaznu od 2000 kn, a ne da idem na ovih 2/3 kazne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost i da "ostave" ali ne policija nego sud.Međutim uz priznanje prekrpaja,izjavljivanje kajanja,dosadašnja neosuđivanost,slabo imovno stanje sud će smanjit kaznu i to do cifre od 666 kn (do 2/3).Ukoliko ne smanji (a hoće uz gore navedeno) uvijek ide plaćanje samo 2/3 (1333) ali ovaj put uz plaćanje sudskih troškova.I ona kazna (nova) koja se dobije na sudu se plaća samo 2/3 u roku određenom u presudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Da ne otvaram novu temu ovdje pi postavio pitanje koje je vrlo hitno, naime treba mi clanak u NN o izmjeni i dopuni ZSPC-a gdje je uveden rok od 3 dana za placanje kazni 50% umjesto na licu mjesta . Jucer sam dobio kaznu ali nisam imao novac kod sebe a danas bi je platio umanjeno za 50% posto znam da je taj zakon donesen ali ga ne mogu naci. Puno vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 11 mjeseci kasnije...

Da i ja iskoristim temu. Prvo bi se zahvalio korisnicima foruma na konkretnim odgovorima. 10/2013.god sam napuhao 0.61 i tu sam nasao primjer zalbe. Zalba je prihvacena i danas mi je došla presuda. Dobio sam samo 600kn da platim :)

 

E sad me jedan dio zanima, pa cu prepisati iz presude:

 

...izriče se novčana kazna od 600kn te se određuje obročna otplata na 2 rate, prva rata dospijeva u roku od 15 dana od primitka obavijesti,a sljedeća rata do 15-og sljedećeg mjeseca, a ukoliko okrivljenik u navedenom roku plati 2/3 izrečene novčane kazne smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cijelosti...

 

Da li ovo znači da je dovoljno uplatiti 400kn u prvih 15 dana?

 

Na presudi stoji datum 24.05.2014. Je li moguce da joj treba 8 mjeseci da dodje do mene? :)

 

Jos jednom hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija