Jump to content

Promjena osobnih podataka u gruntovnici


monstrum

Preporučene objave

Da, možeš predložiti tu istu promjenu podataka u više uložaka.

 

Za brisanje tereta morat ćeš podnijeti novi prijedlog. Računaj da je 1 isprava=1 prijedlog.

Iako nisam siguran što znači da teret "više nema pravnog osnova". Ako se radi o hipoteci, manje-više se svodi na predlaganje temeljem Brisovnice ili temeljem odredbi koje određuju amortizaciju zastarjele tražbine. Ili je nekakav drukčiji teret u pitanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i dalje ne znam o kakvom se teretu radi...

"Članak 86.

(2)Založna prava uknjižena na nekretnini prestaju danom pravomoćnosti rješenja o dosudi nekretnine kupcu pa makar založni vjerovnici nisu potpuno namireni."

"Služnosti, stvarni tereti i pravo građenja

Članak 87.

(1) Stvarne služnosti, stvarni tereti i pravo građenja na nekretnini ne prestaju prodajom nekretnine.

(2) Prodajom nekretnine ne prestaju ni osobne služnosti koje su u zemljišnoj knjizi upisane prije prava radi čijega se namirenja ovrha provodi.

(3) Ostale osobne služnosti i stvarni tereti prestaju pravomoćnošću rješenja o dosudi nekretnine."

"Ugovori o zakupu i najmu

Članak 88.

(1) Ugovori o najmu, odnosno zakupu nekretnine koji su sklopljeni i upisani u zemljišnu knjigu prije stjecanja založnoga prava ili prava na namirenje radi čijega se ostvarenja ovrha traži, ne prestaju prodajom nekretnine. Kupac stupa na mjesto najmodavca, odnosno zakupodavca od trenutka stjecanja vlasništva nekretnine.

(2) Ugovori o najmu ili zakupu koji nisu upisani u zemljišnu knjigu prije stjecanja založnoga prava ili prava namirenja radi čijega se ostvarenja ovrha traži, prestaju pravomoćnošću rješenja o dosudi nekretnine kupcu."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovani, molim za informaciju koja bi mi pomogla u rješavanju slične situacije:

 

U ZK ulošku stoji da parcela ima tri suvlasnika od kojih sam ja jedan, međutim u podacima za sva tri suvlasnika stoje njihove stare adrese i za dva suvlasnika je čak ulica u kojoj su bili prijavljeni prilikom stjecanja suvlasničkog dijela promijenila ime.

Preostala dva suvlasnika su suglasni prebaciti putem darovnog ugovora svoje dijelove na meni jer je do novonastale situacije došlo zbog krivo upisane površine parcele u jednom od davnih ugovora i tu nebi trebalo biti nikakvih problema.

Obzirom da sam svjestan da je u svrhu kasnije urednosti postupka najbolje da prvo podnesemo zahtjev za izmjenom podataka u vlasničkom listu, a svi suvlasnici su u međuvremenu pribavili povjesna uvjerenja o prebivalištu, zanima me da li je moguće da ja sam podnesem zahtjev za izmjenom tih podataka uz prilog svih dokumenata o prebivalištu (svojih i dokumenata preostalih suvlasnika) ili moramo poslati zajednički zahtjev ili pak svaki vlasnik mora predati zahtjev za izmjenama zasebno za svoj suvlasnički dio.

Napominjem da na ZK ulošku nema nikakvih tereta

 

Unaprijed zahvaljujem na svim odgvorima koji bi mi bili od pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija