Jump to content

DVOJNO DRŽAVLJANSTVO i osobno vozilo


dubravko1

Preporučene objave

Poštovani,

postavio bih jedno pitanje koje mislim da je jasno ali ipak je bolje pitati kompetentne ljude nego imalo nagađati.

Radi se o tome da imam dvojno državljanstvo BIH i RH s tim da sam rođen i živim u BIH i da tamo ostvarujem sva svoja prava poput zdravstvenog,primanja,glasanja itd(i tako je bilo uvijek nisam nikad odselio iz BIH) također mi je i osobno auto na BIH tablama,napominjem da u RH nisam prijavljen(ni boravište,ni prebivalište,ni bilo šta treće ako postoji) niti imam neka prava poput neke pomoći ili zdravstvenog,ne glasam u RH, niti imam bilo koji RH dokument sem domovnice i RH putovnice sa BIH adresom.

Zanima me da li sam ja u carinskom ili u nekom drugom prekršaju ako putujem u RH gdje imam dosta rodbine i gdje povremeno budem po 20 ili 30 dana?

 

Zbunjuje me malo jer sam zvao Carinu u Osijeku(tamo je valjda bio prvi slobodan agent na besplatnom telefonu od Carine 0800 12....) gdje mi je ovlaštena dužnosnica za ta pitanja rekla da ako sam u RH bez obzira na sve ove gore navedene okolnosti duže od 15 dana da bi trebao prijaviti carinskoj upravi za vozilo, kao razlog boravka,ne da plaćam carinu nego kao da znaju da sam tu,otprilike tako nešto...to mi se činilo nelogično pa sam potom zvao Zagreb.

 

Dakle,potom sam nazvao Centralnu Carinsku pravu u Zagrebu(na službeni centralni telefon 01/6......) pa su me prespojili i rekao mi je ovlašteni dužnosnik iz Carine za ta pitanja da je sve čisto i da ako ne boravim duže od 83 dana u kontinuitetu(ako bi bio duže od 83 dana u kontinuitetu tad bi trebao prijaviti boravište) i ako sva svoja prava ostvarujem u BIH a ne ostvarujem nikakva prava u RH nisam u apsolutno nikakvom prekršaju i da nemam obvezu bilo kakvog prijavljivanja vozila........

 

Uz dužno poštovanje čini mi se da je službenica iz Osjeka malo pogriješila i da je potpuno nelogično da ljudi sa dvostrukim državljanstvom imaju veće komplikacije od stranaca u RH i da je ispravno šta mi je rekao gospodin iz Zagreba iz Centralne Carinske uprave.

 

Zamolio bih Vaše mišljenje?

Unaprijed zahvaljujem,lijep pozdrav svima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija