Jump to content

Bolovanje 100% - HRVI


ro-la

Preporučene objave

Najviši mjesečni iznos naknade plaće, za puno radno vrijeme, kada se ona isplaćuje na teret sredstava HZZO-a, je proračunska osnovica uvećana za 28%, odnosno 4.257,28 kuna.

 

Regulirano je Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju i Pravilnikom o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 

http://www.zakon.hr/z/192/Zakon-o-obveznom-zdravstvenom-osiguranju

 

http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/01_09.pdf

 

Prije nekoliko godina je bilo malo drugačije. HRVI koji su bili na bolovanju, ako je iz njihove medicinske dokumentacije bilo vidljivo da je bolest posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu, dobivali su (mislim da nakon 45 dana bolovanja) naknadu u iznosu svoje prosječne plaće u vremenu šest mjeseci unazad prije odlaska na bolovanje.

uređeno: od Mrljavac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Nemam priznat status hrvi, ali imam priznato 100 posto bolovanje od liječničkog povjerenstva iz 2005 godine. Mogu vam reći da su moje isplate bolovanja svakakve. Jedan misec 4 100, drugi 4 300 pa nekad 4 500 sve u svemu isplaćuju mi prosjek zadnjih radnih 6 mjeseci ( zavisi koliko misec ima radnih dana). E sada sljedeći mjesec dobivam zadnju 100 postotnu isplatu jer će mi bit 18 mjesec na bolovanju. Ne bih sad u detalje ali stvarno nisam radno sposoban a u nezavidnoj novčanoj situaciji ću bit još 2 godine. Pošto mi se od sljedećeg miseca bolovanje prepolavlja neznan kako izaći na kraj. Ne znam da li odgovarate na ovakva pitanja al sve jedno ću ga postavit. Ako prekinem bolovanje i iskoristim stari godišnji (znači više od 30 dana)onda opet odem na bolovanje, imam li opet pravo na 100 postotno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerojatnije neću jer nikad nisam ništa tražija al svejedno hvala na savjetu. Da sam bija pametan moga san bit u mirovini davnih dana

mislim da ako prekines bolovanje moras opet slati papire na komisiju da ti priznaju sto posto,dali ce opet priznati nikad se nezna a ako pripremas papire za mirovinu nikako nebi smio prekidati bolovanje.i ja sam mogao prije otici u mirovinu ali isto kao i ti nisam o tome razmisljao,otisao sam 2012,pa i tebi savjetujem ako drugacije neide glavu gore i kreni u tom smjeru jer nitko nece pitati za tebe vec se moras sam za sebe pobrinuti,pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neec

da li si siguran da imaš pravo na godišnji odmor a nisi radio 18 mjeseci?znaš li što je godišnji?godišnji je za radne ljude ,a gdje si ti bio zadnjih 18 mjeseci ? Ako i dobiješ godišnji moraš poslije početi raditi da bi imali osnovicu za bolovanje.da li će ti opet priznati 100% bolovanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidi. Priznali su mi neke bolesti ima 11 godina kao posljedica sudjelovanja u DR. Prije 18 miseci na to rješenje od prije 11 godina dobivam 100 posto bolovanje pa ne vidim zašto bi mora nanovo ići na neko priznavanje. Kad ti se jednom prizna valjda je to to. A šta se tiče godišnjeg iako sam odlučio da neću ništa tražit kako trudnica koja je bila odsutna par godina ima pravo na godišnji, nemoj me krivo shvatit i ne želim stvarati neke razlike ali??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma buda, nemoj me krivo shvatit u k.... sam i svašta mi pada napamet ali sam u jednu ruku i preponosan da bi radija takve *****rije, ne pada mi na pamet da tražim nešto Šta nisam zaslužija. Siti se samo za koju mizerju od novaca si tuka čuke i Šta si sve prolazija. Imam problem al riješit ću ga.

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tebi ( a i mnogima) je problem je što niste otišli u mirovinu odavno ( samo vi znate razlog zašto niste).sad vam predstavlja problem i vrijeme ( čekanje,čekanje,čekanje..Čekajuči Godoa).

mnogi ukazuju da nije isto vrijeme za komisije sada i prije 10 godina.ali mnogi " vrte" onu poznatu: ako su mogli oni prije zašto nemogu ja sada.

sad samo strpljenja.nemate pravo na pogrešan korak. LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija