Jump to content

Ovrha mi je bez upozorenja uzela cijelu plaču odjednom!!!! POMOĆ


Joke-St2

Preporučene objave

Pozdrav,

jučer na dan plače sam išao do bankomata po isplatu,no kako mi je bankomat ispisao nedozvoljenu upotrebu bankomata išao sam na banku vidit o čemu se radi.

 

Dolazim na šalter kad ono krasno iznenađenje. utvrđeno je da mi je FINA blokirala račun te ODUZELA CIJELU PLAČU BEZ UPOZORENJA, te mi je uz to račun još uvijek blokiran.

 

Zbog određenih raznih prometnih prekršaja,prema državi imam nekih par tisuća kuna dugovanja,no što se tiće samih upozorenja o sjedanja na plaču,jedino koje sam baš dobio ne kučnu adresu je bilo prije mjesec dana od porezne ali na iznos od 500 kn, ali bogami da imaju namjeru skinit ovoliki iznos odjednom na ovakav način, za to nikakvo upozorenje nisam dobio.

 

Za ubuduće ću otvoriti zaštičeni račun,ali mene sad zanima kako da vratim dio novca koji mi je neophodan za život,jer koliko znam oni ne smiju dirati cijelu plaču???

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani !

Idite u finu ,koja Vam je blokirala račun i tražite da Vam izda obrazac za otvaranje zaštićenog računa .Banka preko koje ste primali plaću otvoriti će Vam posebni račun preko kojeg ćete primati 2/3 plaće i moći ćete ju podizati samo na šalteru banke .Učinite to hitno.

Zatražiti ćete od Fine da Vam kaže tko je ovrhovoditelj te da zatražite prijedlog za ovrhu i rješenje .

Na rješenje za ovrhu imate pravo žalbe u roku od 8 dana od primitka rješenja.Ako zaista dugujete nije pametno podnositi žalbu ,jer dug morate platiti samo si na taj način povećavate troškove .U tom slučaju javite se ovrhovoditelju ,platite prije tog neki sitan iznos i zamolite ga da Vam dopusti plaćanje u nekoliko rata..Ovrhovoditelj u tom slučaju može ići na odgodu ovrhe do kada se dogovorite.

Ako međutim imate pravomoćnu presudu na Vašu štetu i ako je podnešena revizija tada možete tražiti odgodu ovrhe do okončanja postupka po reviziji, tada trebate učiniti vjerojatnim da bi Vam ovrhom mogla nastati nesaglediva šteta. Za sve trebate podastrijeti dokumente pravno educiranoj osobi koja će Vas savjetovati što je najbolje za Vas.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija